BLOGNEA

Πώς μια κολώνα έσωσε τον άτυχο οδηγό του Smart από τα χειρότερα… [blog]

Θα μπορούσε αυτή η φωτογραφία τραβηγμένη σε πάροδο κεντρικού δρόμο στην Ηλιούπολη να ήταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Ευτυχώς, για τους περαστικούς αλλά και τον ιδιοκτήτη της gallery, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών, η τσιμεντένια κολώνα της πινακίδας σταμάτησε το ακυβέρνητο Smart να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα.

Για λίγα δευτερόλεπτα δεν πέρναγε πεζός από το συγκεκριμένο σημείο, στο πλέον πολυσύχναστο μέρος της Ηλιούπολης και φυσικά δεν υπήρξαν τα χειρότερα από το άλμα με την όπισθεν… του Smart.

Μπορεί οι ζημιές να είναι υλικές και για το άτυχο μηχανάκι που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή αλλά και για το Smart, που σε πρώτη ανάγνωση δεν μπορούσε να κουμπώσει τις ταχύτητες μετά τη σφοδρή πρόσκρουση, ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται από ένα τέτοιο ατύχημα!

Δεν έχετε την αίσθηση ότι όλο και περισσότερα αλλόκοτα ατυχήματα συμβαίνουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα; Ερώτημα πρώτο! Μα πως μπορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να προξενήσει τέτοιο ατύχημα; Ερώτημα δεύτερον.

Επειδή υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στο εν λόγω ατύχημα τα δύο αυτά ερωτήματα έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Την έλλειψη προσοχής. Ναι, τα περισσότερα ατυχήματα στην Ελλάδα γίνονται γιατί δεν δείχνει ο οδηγός τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή την ώρα που είναι πίσω από το τιμόνι.

Ο συγκεκριμένος οδηγός αναστατωμένος από το σοκ τις κατάστασης δεν μπόρεσε να καταλάβει πως δεν μπορούσε να ξεκολλήσει το πόδι του από το γκάζι, την ώρα που έβαλε όπισθεν για να παρκάρει.

Κούμπωσε την όπισθεν στο αυτόματο κιβώτιο και μετά ακολούθησε η απίστευτη σκηνή με το Smart να καβαλάει με ορμή το άτυχο μηχανάκι και αν δεν υπήρχε η κολώνα, θα είχε εισβάλει το αυτοκίνητο στη βιτρίνα του καταστήματος.

Το ευτύχημα είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν πέρναγε πεζός. Οι υλικές ζημιές φτιάχνονται οι άνθρωποι όχι ψέλισσαν όσοι έσπευσαν για βοήθεια. Απαρηγόρητος ο ιδιοκτήτης του Smart δεν μπορούσε να καταλάβει πως το έκανε αυτό. 

Σε κάθε ατύχημα όλοι γινόμαστε εμπειρογνώμονες και ρίχνουμε τα βέλη των κατηγοριών προς πάσα κατεύθυνση. Εγώ ωστόσο θα μείνω σε ένα χαρακτηριστικό του Smart της συγκεκριμένης γενιάς.

Θυμάμαι όταν το είχα οδηγήσει, για τις ανάγκες του ειδικού τύπου, με είχε ενοχλήσει η συμπεριφορά του στους επιτόπιους ελιγμούς.

Ένα πολύ μέτριο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πραγματικά έσπρωχνε απότομα το αυτοκίνητο είτε εμπρός είτε πίσω, ανάλογα τη σχέση είχε το κιβώτιο. Και ειδικά όταν επιλέγεις να παρκάρεις σε μικρό πεδίο, αυτό το απότομο πέταγμα κάθε άλλο παρά σε βοηθούσε. 

Δεν ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός τρόμαξε από το τίναγμα που κάνει το Smart, ωστόσο ακόμα σε τέτοιες περιπτώσεις ο οδηγός οφείλει να είναι εξοικειωμένος με τα χούγια του κάθε αυτοκινήτου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!