NEA

Οι 4 βασικές αιτίες σε ένα αυτοκίνητο που μπορούν να προκαλέσουν ένα ατύχημα

Τέσσερις είναι οι βασικές αιτίες σε ένα αυτοκίνητο που μπορούν να προκαλέσουν ένα σοβαρό ατύχημα, σύμφωνα με την αμερικανική NHTSA.

Οι περισσότεροι ωστόσο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν πλήρη επίγνωση της πληθώρας πιθανών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να διατηρηθεί η ασφαλής λειτουργία των αυτοκινήτων τους. 

Η συζήτηση παρακάτω επικεντρώνεται σε τέσσερα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου που προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα, ανεξάρτητα από το εάν η προειδοποιητική λυχνία του ταμπλό τους υποδεικνύει σε πιθανό πρόβλημα. Ακολουθούν οι βασικές αιτίες για ένα ατύχημα όπως εδώ παρουσιάζονται στο mr-laws.com.

Φθαρμένα ελαστικά

Η μελέτη National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) δείχνει ότι περίπου το 35% των τροχαίων ατυχημάτων προκαλούνται από φθαρμένα ελαστικά. Τα ελαστικά φθείρονται από την κανονική χρήση και πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τόσο. Τα φθαρμένα ελαστικά είναι επίσης πιο επιρρεπή σε σκασίματα. Συμβαίνουν όταν το λάστιχο του ελαστικού φθείρεται τόσο λεπτό που σκίζει, και το ελαστικό ουσιαστικά εκρήγνυται ενώ το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση.

Ένας άλλος τρόπος για να φροντίσετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας είναι να διασφαλίσετε ότι είναι σωστά φουσκωμένα. Τα υπερβολικά φουσκωμένα ή μη φουσκωμένα ελαστικά μπορεί να επηρεάσουν τη φθορά. Το να διατηρείτε τα ελαστικά σωστά φουσκωμένα και να ελέγχετε τα πέλματα είναι εύκολα βήματα για να διασφαλίσετε ότι τα ελαστικά σας είναι σε καλή κατάσταση. Μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε την ασφάλεια των ελαστικών σας ελέγχοντας την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου σας, ώστε να αποφύγετε την ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών σας.

Ελαττωματικά φρένα

Το NHTSA αναφέρει επίσης τα προβλήματα των φρένων ως κορυφαία αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Τα φρένα πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Οι θόρυβοι τρίξιμο ή τρίξιμο θα πρέπει να ελέγχονται αμέσως από έναν μηχανικό.

Το πρόβλημα των φρένων μπορεί να οφείλεται σε φθαρμένα τακάκια ή κατεστραμμένους ρότορες. Το υγρό φρένων είναι ένα άλλο θέμα. Εάν το όχημά σας έχει διαρροή υγρού φρένων, μπορεί να έχετε κατεστραμμένα σωληνάκια φρένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή απόδοση πέδησης.

Τα σωληνάκια φρένων πρέπει να ελέγχονται συχνά. Θα πρέπει να αντικατασταθούν εάν παρουσιάζουν σημάδια διαρροής ή διάβρωσης. Για να διασφαλίσετε ότι τα φρένα σας είναι πάντα σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 30.000 χιλιόμετρα.

Χαλασμένοι προβολείς

Το τρίτο στοιχείο στη λίστα του NHTSA με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που προκαλούν ατυχήματα είναι οι προβολείς οχημάτων. Οι ελαττωματικοί προβολείς προκαλούν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων. 

Οι καλοί προβολείς είναι απαραίτητοι για οδήγηση στο σκοτάδι ή σε συνθήκες κακής ορατότητας. Η βροχή και η ομίχλη είναι δύο καιρικές συνθήκες που μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο για έναν οδηγό του οποίου το αυτοκίνητο δεν έχει προβολείς που λειτουργούν σωστά.

Οι υπεύθυνοι οδηγοί πρέπει να αντικαταστήσουν αμέσως τους σβησμένους λαμπτήρες προβολέων για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να βλέπουν το δρόμο μπροστά όταν αναπόφευκτα χρειάζεται να οδηγήσουν τη νύχτα ή σε κακές καιρικές συνθήκες.

Το να έχετε αναμμένους προβολείς όταν η ορατότητα είναι χαμηλή μπορεί να βοηθήσει τους άλλους οδηγούς να δουν το αυτοκίνητό σας και να αποφύγουν μια σύγκρουση.

Ανάρτηση

Η κακή ανάρτηση μπορεί να προκαλέσει τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο του οχήματος εάν το βάρος μετατοπιστεί και η ανάρτηση δεν μπορεί να το χειριστεί. Τα προβλήματα ανάρτησης μπορεί να επηρεάσουν άμεσα  το αυτοκίνητο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!