NEA

Όρθια θέση οδήγησης για off-road

Η Ford κατέθεσε πρόσφατα μία πατέντα για την όρθια θέση οδήγησης, παρουσιάζοντας μία εντελώς καινοτόμο προσέγγιση στον ρόλο του οδηγού.

Η ιδέα αυτή προβάλλεται μέσα από ένα σκίτσο όπου ένα Ford Bronco οδηγείται από έναν οδηγό που στέκεται όρθιος μέσα στο αυτοκίνητο. Από ό,τι φαίνεται, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το αυτοκίνητο είτε γονατιστός είτε καθισμένος στο πλάι, καθώς τα χειριστήρια θα είναι ευέλικτα κινητά.

Παρόλο που η όρθια θέση οδήγησης μπορεί να φαίνεται παράδοξη, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς που κινούνται εκτός δρόμου, παρέχοντάς τους καλύτερη οπτική προοπτική για τα εμπόδια μπροστά και γύρω από το όχημα.

Εκτός από αυτή την πατέντα, η Ford έχει υποβάλει και άλλες εφευρέσεις. Μία από αυτές είναι μια εφαρμογή που κλειδώνει το αυτοκίνητο αν δεν εκπληρώνονται οι πληρωμές από τον ιδιοκτήτη του, και σε ακραίες περιπτώσεις, αναλαμβάνει αυτόνομα τον έλεγχο του οχήματος για να το επιστρέψει στην αντιπροσωπεία.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!