NEAPINED

Shelby Mustang Super Snake: Με 830 άλογα και μόλις 250 αυτοκίνητα

Η Shelby American ανακοινώνει μια από τις ισχυρότερες Mustang που έχουν υπάρξει ποτέ ανεβάζοντας στο κατακόρυφο την αδρεναλίνη κάθε παλαβωμένου petrolhead!

Περνάμε κατευθείαν στην ουσία η οποία κρύβεται κάτω από το καπό. Εκεί όπου ο V8 των 5,0 λίτρων έχει αποκτήσει έναν μεγάλο μηχανικό υπερσυμπιεστή της Whipple (κοινώς «κομπρέσορα») με την μέγιστη ισχύ να ξεπερνά τους 830 ίππους. Για όσους όμως τους τρομάζουν τα τόσα άλογα, υπάρχει και μια ηπιότερη έκδοση (δίχως κομπρέσορα)  με 487 ίππους.

Στην Super Snake όμως το… δηλητήριο δεν αφορά μόνο στο μοτέρ, αλλά και στο γενικότερο σασί που είναι σεταρισμένο για την πίστα. Έτσι, η ανάρτηση είναι ενισχυμένη και πιο σφιχτή, υπάρχει μια πιο ελεύθερη εξαγωγή/ εξάτμιση της Borla, αναβαθμισμένα φρένα με βελτιωμένη ψύξη κ.α.

Και για όσους επιθυμούν την απόλυτη εμπειρία, η έκδοση των 830+ ίππων συνοδεύεται από μια σειρά εξελιγμένων βελτιώσεων. Από το αλουμινένιο καπό μέχρι τα φτερά από ανθρακονήματα που ανακατευθύνουν τη ροή του αέρα για βέλτιστη ψύξη, κάθε λεπτομέρεια έχει επιμεληθεί στην εντέλεια.

Οι ελαφριές ζάντες από κράμα μαγνησίου και η πίσω πτέρυγα από ανθρακονήματα εξασφαλίζουν μέγιστη ευελιξία και πρόσφυση, ακόμη και σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Με επιλογές για χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σκληρή ή μαλακή οροφή, η Super Snake καλύπτει κάθε απαίτηση.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στοιχεία της Shelby, όπως κεντημένα καθίσματα και πατάκια δαπέδου, πλάκες στα μαρσπιέ των θυρών Super Snake και μια πλακέτα με τον σειριακό αριθμό του μοντέλου.

Περιορισμένη σε μόλις 250 μονάδες για την αμερικανική αγορά και σε λίγες επιλεγμένες μονάδες για συγκεκριμένες αγορές εκτός των ΗΠΑ (π.χ. όπως η Αυστραλία), η νέα Shelby Super Snake είναι μια Mustang που δαγκώνει όσο ελάχιστα σπορ μοντέλα. Εννοείται πως για τους Ευρωπαίους ένα τέτοιο μοντέλο ακούγεται σαν το αμερικανικό όνειρο.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!