NEA

Η Mustang 60άρησε και η Ford το γιορτάζει με νέα μοντέλα

Η Ford Mustang είναι πλέον 60 ετών και γιορτάζει αυτό το ορόσημο με μια σειρά συναρπαστικών εκδηλώσεων και νέων κυκλοφοριών που αποτυπώνουν την εξέλιξή της μέσα από τα χρόνια. Από την παρουσίασή της στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1964 έως τις σημερινές προσθήκες στην γκάμα της, η Mustang έχει αποτελέσει σύμβολο ελευθερίας, διασκέδασης και υψηλών επιδόσεων.

Με περισσότερα από 418.000 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το πρώτο έτος κυκλοφορίας της, η Mustang έθεσε νέα πρότυπα και κατάφερε να καταρρίψει στερεότυπα. Με το πέρασμα των χρόνων, παρέμεινε σταθερή στην κορυφή του χώρου, γίνοντας το πιο δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως για περισσότερο από μια δεκαετία.

Για να γιορτάσει αυτήν τη σπουδαία επέτειο, η Ford παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις για την αγορά της Ευρώπης: την εκδοχή Mustang California Special, η οποία αναβιώνει το πνεύμα της έκδοσης του 1968 με μια μοντέρνα πινελιά, και το πακέτο Mustang Nite Pony, το οποίο προσθέτει ακόμα περισσότερο χαρακτήρα με στιλιστικές βελτιώσεις.

Παράλληλα, η Ford επεκτείνει την γκάμα της ηλεκτρικής Mustang Mach-E με την εντυπωσιακή Mustang Mach-E Rally, η οποία αντλεί έμπνευση από την παράδοση της εταιρείας στους αγώνες ράλι. Η παραγγελία για αυτό το μοντέλο ανοίγει στις 30 Απριλίου, σηματοδοτώντας ένα νέο βήμα προς το ηλεκτρικό μέλλον.

Οι εορτασμοί δεν περιορίζονται μόνο στις νέες κυκλοφορίες. Με την εκδήλωση “Ford Mustang Global Gallop”, 60 πρεσβευτές της Mustang, δημοσιογράφοι και bloggers θα πραγματοποιήσουν επικά road trips σε διάφορες ηπείρους, διαπιστώνοντας τη διαχρονική δημοτικότητα του αυτοκινήτου.

Με τις νέες προσθήκες στη γκάμα της και τον εορτασμό της 60ης επετείου της Mustang, η Ford δείχνει ότι δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται, διατηρώντας το πνεύμα της ελευθερίας, της διασκέδασης και της υψηλής απόδοσης που την χαρακτηρίζει για πάνω από μισό αιώνα.

Νέες Mustang. Ίδιο πνεύμα

Η Ford παρουσιάζει τη νέα Mustang California Special, ένα μοντέλο για την Ευρώπη που αποτίει φόρο τιμής στην πολυαγαπημένη ειδική έκδοση της Mustang που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το 1968. Αυτή η έκδοση έρχεται να αποτυπώσει την ουσία του αμερικανικού στυλ της δυτικής ακτής με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Διαθέσιμη σε οκτώ εντυπωσιακές εξωτερικές χρωματικές επιλογές, όπως η Iconic Silver και η Vapour Blue, η έκδοση California Special ξεχωρίζει για τις διακριτικές λωρίδες στις πλαϊνές της επιφάνειες που συνδυάζουν φινίρισμα Medium Light Rave Blue και High και Low Gloss Black. Αυτές φέρουν μία μοναδική επιγραφή GT/CS που είναι σχεδόν αόρατη σε χαμηλό φωτισμό, αλλά γίνεται πολύ πιο εμφανής στο φως του ήλιου.

Μαύρα πλαίσια κοσμούν τους προβολείς, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών διαθέτουν κατεργασμένη επιφάνεια με λεπτομέρειες Rave Blue, που συμπληρώνονται από ένα σήμα GT/CS στην εμπρός μάσκα και ένα λογότυπο GT στο πορτμπαγκάζ, αμφότερα στο ίδιο χρώμα.

Στο εσωτερικό της νέας Mustang California Special κυρίαρχα στοιχεία είναι η ταπετσαρία σε Navy Pier, καθώς και τα δερμάτινα καθίσματα σε Ebony Black, με δίχρωμες ραφές Raptor Blue και Metal Grey, οι οποίες διατρέχουν το ταμπλό, τις πόρτες, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα, τονίζοντας τον αποκλειστικό χαρακτήρα της έκδοσης.

Η νέα Mustang California Special είναι διαθέσιμη για παραγγελία από σήμερα στην έκδοση Mustang GT Convertible. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 10 σχέσεων σε συνδυασμό με τον V8 των 5.000 κυβικών.

Το νέο πακέτο Nite Pony Package -επίσης διαθέσιμο για παραγγελία από σήμερα για τις Ford Mustang GT Coupe και Convertible με επιλογή μεταξύ χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου σε συνδυασμό με τον V8 των 5,0 λίτρων- προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την νέα Mustang τους με πιο σκουρόχρωμα στοιχεία.

Στο συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου βαμμένες σε μαύρο χρώμα Ebony Black, μαύρη οροφή, καλύμματα καθρεπτών και πλαίσια προβολέων, καθώς και μαύρα εμπρός και πίσω σήματα Pony, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του μοντέλου.

Έτοιμη για παιχνίδι στην άσφαλτο ή το χώμα

Οι πελάτες στην Ευρώπη μπορούν από τις 30 Απριλίου να παραγγείλουν την πρωτοποριακή Mustang Mach-E Rally –η οποία μεταφέρει για πρώτη φορά στα χρονικά την ελευθερία και τη διασκέδαση της οδήγησης μιας Mustang στο χώμα.

Η Mustang Mach-E Rally διαθέτει εξωτερικά διπλές ρίγες αγωνιστικού τύπου, ένα μοναδικό σε σχεδίαση εμπρός μέρος, μια εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, καθώς και γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 19” σε λευκό χρώμα, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη μακρά ιστορία της Ford στους αγώνες ράλι.

Ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες αποδίδει μέγιστη ροπή 950 Nm και ισχύ 486 ίππων ενώ η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση είναι κατά 20 χιλιοστά πιο ψηλή από εκείνη της Mustang Mach-E GT ώστε να αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Η Ford επιβεβαίωσε επίσης σήμερα ότι η Mustang GTD, η πιο τολμηρή και εξελιγμένη Mustang όλων των εποχών, έρχεται στην Ευρώπη. Το αυτοκίνητο υπερ-υψηλών επιδόσεων με νόμιμη άδεια χρήσης σε δημόσιους δρόμους, διαθέτει τεχνολογία αιχμής, όπως ενεργή αεροδυναμική και ημι-ενεργή ανάρτηση. Θα διατίθεται για αγορά σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό.

Οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη νέα Ford Mustang GTD ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν την καθαρόαιμη Mustang GT3 να συμμετέχει στον αγώνα. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στην Ευρώπη για την Mustang GTD αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι – περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ένας θρύλος 60 ετών σε εξέλιξη

Από το 1964 μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί επτά στο σύνολο γενιές Mustang σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Το εμβληματικό σπορ μοντέλο έχει κάνει χιλιάδες εμφανίσεις στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, σε βίντεο κλιπ και βιντεοπαιχνίδια και έχει γίνει το πιο δημοφιλές όχημα στον κόσμο στο Facebook.

Η Mustang έχει επίσης ένα ιστορικό ρεκόρ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στον Tour de France Automobile την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε. Έκτοτε συνεχίζει να κατακτά σημαντικές νίκες και πρωταθλήματα σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων, drag racing και ράλι.

Το σπορ πνεύμα της Ford Mustang συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τις Mustang Dark Horse Spec R, GT4 και Mustang GT3 – που θα ηγηθούν της επιστροφής της Ford στις 24 Ώρες του Le Mans φέτος το καλοκαίρι.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!