NEA

Μία Jaguar XKSS πωλήθηκε για 13,2 εκατομμύρια δολάρια

Μόλις 16 αντίτυπα αυτής της Jaguar XKSS υπάρχουν ακόμη και το συγκεκριμένο έχει διανύσει 25.000 χιλιόμετρα με τον αρχικό της κινητήρα.

Μια Jaguar XKSS του 1957 άλλαξε χέρια στην τιμή των 13.205.000 δολαρίων σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος RM Sotheby’s το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα πραγματικά εντυπωσιακό ποσό για ένα τόσο εξαιρετικό αυτοκίνητο.

Αρχικά, η Jaguar κατασκεύασε 25 μονάδες της XKSS- ωστόσο, μια πυρκαγιά στο εργοστάσιο κατέστρεψε 9 από αυτές με αποτέλεσμα να απομείνουν μόλις 16.

Η συγκεκριμένη XKSS, με τον αριθμό 707, παραδόθηκε αρχικά σε έναν πελάτη στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω μιας αντιπροσωπείας σπορ αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια. Αυτός ο έμπορος την πούλησε αργότερα στον Sidney Colberg από το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Colberg διατήρησε την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου μέχρι το 1973, χρησιμοποιώντας το σε διάφορες πίστες αγώνων κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο άλλαξε χέρια στον Anthony Bamford στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εντάχθηκε σε μια συλλογή που περιλάμβανε αρκετές Ferrari 250 GTO.

Το 1975, πουλήθηκε και πάλι, ξαναβάφτηκε και απέκτησε νέα ταπετσαρία. Στη συνέχεια, το 1976, αγοράστηκε από έναν ενθουσιώδη συλλέκτη στη Σκωτία.

Ο οποίος έβαλε τις δικές του πινελιές, όπως νέα πάνελ αμαξώματος που αντικατέστησαν τα αρχικά, ενώ και το χρώμα του άλλαξε από μαύρο στη σημερινή μπλε απόχρωση.

Το αυτοκίνητο συμμετείχε στο Le Mans Classic τον Ιούνιο του 1978 και βρήκε νέο ιδιοκτήτη το 1992. Ο Allen Lloyd το κατείχε για 19 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έλαβε μέρος στο Mille Miglia του 2004 και παρουσιάστηκε στο Jaguar Heritage Museum.

Για να πωληθεί η κυλινδροκεφαλή του κινητήρα υποβλήθηκε σε καθαρισμό, τα καρμπυρατέρ και τα φρένα ανακατασκευάστηκαν, τοποθετήθηκαν νέες καλωδιώσεις και πραγματοποιήθηκαν επισκευές στο χρώμα και την ταπετσαρία.

Ο οίκος RM Sotheby’s αναφέρει ότι το οδόμετρο του αυτοκινήτου έδειχνε 41.094 χλμ. κατά τη στιγμή της δημοπρασίας. Αν και η ταυτότητα του αγοραστή παραμένει αδιευκρίνιστη, είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να ενταχθεί σε μια εκτεταμένη συλλογή άλλων κλασικών αυτοκινήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!