NEA

Η Stellantis σχεδιάζει τη μετατροπή επαγγελματικών σε ηλεκτρικά επιβατικά

Η Stellantis, μέσω των εταιρειών Peugeot, Citroen και Opel, έχει σχέδια για τη μετατροπή παλαιότερων πετρελαιοκίνητων επαγγελματικών οχημάτων σε ηλεκτρικά μοντέλα με κόστος μικρότερο των 20.000 ευρώ. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκινά από τη Γαλλία και υποστηρίζεται από κυβερνητικά κίνητρα.

Η Stellantis σκοπεύει να μετατρέψει επαγγελματικά οχήματα όπως τα Peugeot Expert, Citroen Jumpy και Opel/Vauxhall Vivaro σε ηλεκτρικά, προσφέροντας προσιτές επιλογές για ηλεκτρική κινητικότητα σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Οι κινητήρες ντίζελ θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η μετατροπή αυτών των φορτηγών θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Stellantis και στοχεύει στην προσφορά οικονομικά προσιτών λύσεων σε επιχειρηματίες που δεν θέλουν να επενδύσουν σε καινούργια ηλεκτρικά οχήματα.

Στη Γαλλία, τα κυβερνητικά κίνητρα μπορεί να καλύψουν έως και το 40% του κόστους μετατροπής, εάν το ηλεκτρικό όχημα διατηρηθεί για περισσότερο από ένα χρόνο ή διανύσει τουλάχιστον 6.000 χιλιόμετρα πριν πωληθεί.

Παράλληλα με τη Stellantis, και η Renault σχεδιάζει παρόμοια πρωτοβουλία, αντανακλώντας την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικές μετατροπές και την ανάγκη για περισσότερες βιώσιμες επιλογές μετακίνησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!