NEAPINED

Ακούστε τον ολοκαίνουργιο V16 της Bugatti [video]

Η Bugatti ετοιμάζεται να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αφού μετά τον απίστευτο W16 το νέο της hypercars θα έχει έναν υβριδικό V16.

Με μία επίσημη ανακοίνωση η Bugatti ξεκινά τον γύρο των σταδιακών αποκαλύψεων για το νέο της hypercar που θα κινείται από έναν ολοκαίνουργιο υβριδικό V16, σηματοδοτώντας τη δέσμευση της μάρκας στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Άλλωστε, το ηλεκτρικό κομμάτι το έχει αναλάβει η κροατική Rimac, στην οποία ανήκει πλέον η Bugatti.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός επίσημου βίντεο της Bugatti, παρέχοντας στους λάτρεις της μια πρώτη γεύση του νέου κινητήρα που ίσως να είναι ο ισχυρότερος σε μοντέλο παραγωγής. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία κράτησε μυστικές τις λεπτομέρειες σχετικά με την χωρητικότητα του κινητήρα, την απόδοση ισχύος και την υβριδική διάταξη.

Το σύντομο βίντεο και οι εικόνες που το συνοδεύουν επικεντρώνονται στην εκπληκτική εισαγωγή από ανθρακονήματα που κοσμείται με το όνομα Bugatti, την επιγραφή V16 και την σειρά ανάφλεξης των κυλίνδρων. Όπως μπορείτε να δείτε των δύο σκελών ακολουθεί μία σειρά από ζευγάρια των «5-7», «14-16», «2-8», «6-4», «9-15» κ.α.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση θα περνά στους τέσσερις τροχούς (μόνο στους πίσω ακούγεται ακραίο) μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Αν και δεν φτάνει το κρεσέντο ενός ατμοσφαιρικού V12 της Ferrari, ο νέος V16 παρουσιάζει έναν ξεχωριστό, πιο έντονο ήχο σε σύγκριση με τον σημερινό τετρακύλινδρο W16, ένα μοτέρ που έχει τις ρίζες του από το λανσάρισμα της Veyron πριν από δύο δεκαετίες. Πάντως, ο υβριδικός ήχος του μοτέρ θυμίζει και κάτι από τους V6 της F1.

Όσον αφορά τη διάταξη του V16 το πιθανότερο είναι ότι θα είναι πιο απλό αποτελούμενος από τα μπλοκ δύο V8. O υπάρχων W16 χρησιμοποιεί μια σχεδίαση με δύο ζεύγη VR4 (V4 με πολύ μικρή περιεχόμενη γωνία που ουσιαστικά είναι σε ένα μπλοκ) που δένουν σε έναν κοινό στροφαλοφόρο άξονα, με αποτέλεσμα έναν κόμπακτ κινητήρα.

Η εισαγωγή του V16 ίσως να αναγκάσει τους σχεδιαστές να δώσουν ένα αυξημένο μεταξόνιο στο διάδοχο της Chiron που θα φιλοξενεί το νέο υβριδικό V16.

Αν και τα στοιχεία ισχύος δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί επίσημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Chiron Super Sport αποδίδει 1.600 ίππους δεν θα μας προκαλούσε ιδιαίτερη έκπληξη αν η ισχύς ξεπερνούσε τα 2.000 άλογα χάρη σε κάποιο ηλεκτρικό boost του υβριδικού συστήματος. Για να δούμε όμως τι μας ετοιμάζουν οι Γάλλοι για ένα hypercars που θα γράψει ένα ακόμη λαμπρό κεφάλαιο στο μηχανολογικό και αυτοκινητικό πάνθεον.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!