PINED

Η Bugatti Bolide δεν έχει φρένα αλλά άγκυρες [video]

Οι Γάλλοι έχουν να καυχιούνται πως η απίστευτη βολίδα τους έχει τα μεγαλύτερα κάρμπον δισκόφρενα που έχουν μπει ποτέ σε ένα hypercar. Με την υπογραφή της Brembo.

Η Bugatti Bolide, ένα hypercar που υπερβαίνει κάθε τι προηγούμενο, όπως διατείνονται οι Γάλλοι, αναμένεται να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία των hypercars. Πέρα από την εντυπωσιακή τιμή της που φτάνει τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ, η Bolide διακρίνεται για τις πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει.

Καταρχήν, ο κινητήρας W16 των 8,0 λίτρων, εξοπλισμένος με τετραπλή υπερτροφοδότηση, παρέχει απίστευτη ισχύ 1.825 ίππων με αγωνιστικό καύσιμο 110 οκτανίων (1.600 με νορμάλ βενζίνη). Αυτός ο πανίσχυρος κινητήρας αντανακλά την προσοχή που αποδίδεται στις επιδόσεις σε ένα hypercar το οποίο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μόλις 40 μονάδων.

Μια από τις τεχνολογικές κορυφές της Bolide αφορά τα φρένα που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Brembo. Τα φρένα από ανθρακονήματα είναι τα μεγαλύτερα που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε ένα hypercar, και παρά το γεγονός ότι προορίζονται κυρίως για πίστα, ανταποκρίνονται σε αυστηρά πρότυπα αγωνιστικών κατηγοριών όπως του Le Mans και της Formula 1.

Οι 8-πίστονες δαγκάνες με τετράδα από τακάκια 25 χιλιοστών μαγκώνουν τους μπροστινούς δίσκους των 390×37,5 χιλιαστών, ενώ οι 6-πίστονες τους πίσω 390×43 χλστ. Και επειδή κάθε γραμμάριο παίζει το ρόλο του σε ένα hypercar, το βάρος του κάθε δίσκου έχει περιοριστεί σε μόλις 3,175 κιλά.

Επιπρόσθετα έχει δοθεί εκτενής προσοχή στην ψύξη, με προσεκτική προσοχή στη δυναμική της ροής του αέρα πάνω από το αμάξωμα. Οι αγωγοί ψύξης έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τον αέρα στα φρένα, αποτρέποντας την υπερθέρμανση και την φθορά κατά τη χρήση υψηλών επιδόσεων.

Επιπλέον, το σύστημα πέδησης έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί οδηγούς διαφορετικών επιπέδων εμπειρίας. Η ενσωμάτωση μιας «wet» λειτουργίας οδήγησης (μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που ακολουθεί) επιτρέπει στον ηλεκτρονικό έλεγχο της Bolide να κάνει ακριβείς ρυθμίσεις για να προκαλέσουν υποστροφή, επιδεικνύοντας μια δέσμευση τόσο για τις επιδόσεις όσο και για την ασφάλεια.

Ο Emilio Scervo, CTO της Bugatti Rimac, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία με την Brembo, τονίζοντας το επίτευγμα της δημιουργίας ενός συστήματος πέδησης που ξεπερνά τις εξαιρετικές απαιτήσεις του Bolide.

Με την Bugatti να έχει προγραμματίσει την παραγωγή μόλις 40 μονάδων, κάθε μία από τις οποίες έχει ήδη πωληθεί στην τιμή των περίπου 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, η Bolide είναι έτοιμη να γίνει ένα σπάνιο και εμβληματικό αριστούργημα στην ιστορική κληρονομιά της Bugatti.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!