NEAPINED

Vision New Class X: Έτσι θα είναι οι επόμενες BMW

Το Vision New Class X μας δίνει μια πρώτη γεύση για το διάδοχο της iX3 που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Θα είναι διαθέσιμο παράλληλα με τις συμβατικές και ήπιες/ PHEV υβριδικές εκδόσεις της νέας X3.

Αυτό το ηλεκτρικό SUV, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το iX3 το επόμενο έτος, σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη της BMW.

Με το Neue Klasse X, η BMW εισάγει μια νέα εποχή σχεδιαστικής φιλοσοφίας, αντλώντας έμπνευση από τους θρυλικούς προκατόχους της και αγκαλιάζοντας παράλληλα τις εξελίξεις αιχμής στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Προγραμματισμένη για παραγωγή το 2025 μαζί με το Vision Neue Klasse sedan, η Neue Klasse X αντιπροσωπεύει τη δεύτερη φάση της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της BMW, με έξι ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν προγραμματιστεί για λανσάρισμα μεταξύ 2025 και 2027.

Επαναπροσδιορίζοντας την εμβληματική μάσκα της BMW, το Neue Klasse X διαθέτει κομψή και μινιμαλιστική σχεδίαση, αποτίνοντας φόρο τιμής σε κλασικά μοντέλα της BMW, όπως το 2002 και το αρχικό Neue Klasse sedan της δεκαετίας του 1960.

Η μάσκα με τα νεφρά, που φωτίζεται για μια μοντέρνα διάσταση, είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά. Πέρα από το ιδιαίτερα ελκυστικό αμάξωμα, η Neue Klasse X διαθέτει μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά που στοχεύουν στην ενίσχυση των επιδόσεων και της βιωσιμότητας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία e-Drive έκτης γενιάς της BMW, το SUV υπόσχεται 30% βελτίωση στην αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης, χάρη στην προηγμένη αρχιτεκτονική της μπαταρίας και τη δυνατότητα φόρτισης 800 Volt.

Εκτός από τις βελτιωμένες μονάδες e-Drive, διαθέτει επίσης νέες και πλέον κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου, με ογκομετρική ενεργειακή πυκνότητα υψηλότερη κατά πάνω από 20% σε σχέση με εκείνη των πρισματικών κυψελών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση νέων σχεδιασμών ελαστικών και φρένων συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας κατά 25%, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη οδηγική εμπειρία και ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, το Vision Neue Klasse X θέτει νέα πρότυπα πολυτέλειας και βιωσιμότητας. Κατασκευασμένο από φυτικά υλικά και ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν περισυλλεχθεί από τη θάλασσα, το εσωτερικό αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της BMW για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές κατασκευής.

Το νέο σύστημα infotainment Panoramic Vision προβάλλει ζωτικές πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ, παρέχοντας στους οδηγούς υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στο δρόμο.

Το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από τη Neue Klasse θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Debrecen της Ουγγαρίας.

Τα περισσότερα μοντέλα Neue Klasse θα έχουν σύστημα πρόωσης με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, ενώ θα υπάρξουν και εκδόσεις M υψηλών επιδόσεων. Η πιο ισχυρή εκδοχή παραγωγής θα είναι η iX3 M60 που θα έχει περίπου 600 ίππους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!