ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Siemens eCorner: Όλα σε ένα!

f6_resize

Οι μηχανικοί της Siemens VDO εξελίσουν ένα επαναστατικό σύστημα το οποίο ενσωματώνει τις λειτουργίες του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης, των φρένων καθώς και της κίνησης του οχήματος σε μία μονάδα.

Το όλο σύστημα ονομάζεται eCorner και αποτελείται από ένα πολυσύνθετο τροχό ο οποίος στο εσωτερικό του περιλαμβάνει ένα μηχανισμό στο πλαίσιο της τεχνολογίας «drive-by-wire». Θα υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα επιταχύνουν, θα επιβραδύνουν και θα αλλάζουν την κατεύθυνση κάθε τροχού ανεξάρτητα ο οποίος θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια. Ναι, ηλεκτρική ενέργεια. Ούτως ή άλλως, η καινοτομική ιδέα αναμένεται να υλοποιηθεί σε περίπου 15 χρόνια όταν οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως και τα βενζινάδικα θα έχουν πιθανώς αντικατασταθεί από ενεργειακές κυψέλες και υδρογονάδικα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Ένα σχόλιο

  1. H bmw δεν είναι η μοναδική εταιρία που αναπτύσσει ηλεκτρικούς κινητήρες μέσα στους τροχούς.
    Φαίνεται πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος θα έχουν όχι έναν αλλά τέσσερις κινητήρες, όσους και οι τροχοί τους. Αυτή είναι και μια καλή λύση για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και ποδήλατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!