Β

Βεντιλατέρ

ΒεντιλατέρΠρόκειται για ένα ανεμιστήρα που βρίσκεται εμπρός από το ψυγείο νερού και χρησιμεύει για να κατευθύνει τον αέρα με μεγαλύτερη ταχύτητα και να αυξάνει τον ρυθμό ψύξης. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια (στα παλαιότερα παίρνει κίνηση από τον στροφαλοφόρο μαζί με την αντλία νερού) και ενεργοποιείται όταν μία θερμοσταστική βαλβίδα αντιληφθεί πως η θερμοκρασία του κινητήρα ξεπέρασε ένα συγκεκριμένο όριο (για την ακρίβεια όταν η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού ξεπεράσει ένα όριο). Η παρουσία του ανεμιστήρα (βεντιλατέρ) είναι απαραίτητη καθώς ψύχει τον κινητήρα στις ζεστές περιόδους και όταν το αυτοκίνητο κινείται με μικρή ταχύτητα οπότε και υπάρχει μικρή ροή αέρα. Στα παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα το βεντιλατέρ λάμβανε κίνηση μέσω ιμάντα από τον στροφαλοφόρο άξονα. Σήμερα τα σύγχρονα ψυγεία έχουν γίνει πιο κόμπακτ σε διαστάσεις ενώ σε αρκετά μοντέλα συναντάμε και δύο μικρότερους -αντί ενός μεγαλύτερου- ανεμιστήρες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Ένα σχόλιο

  1. Για παράδειγμα,όταν π.χ. το αμάξι κινείται με χαμηλή ταχύτητα(1η και 2α) για ένα χρονικό διάστημα,άρα και με υψηλές στροφές,τότε ο κινητήρας θερμαίνεται αρκετά με αποτέλεσμα να τίθεται σε λειτουργία το βεντιλατέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!