Ε

Ενεργητικοί προβολείς

Ενεργητικοί προβολείς

Το σύστημα ενεργών προβολέων βελτιώνει το οπτικό πεδίο του οδηγού κατά την νυχτερινή οδήγηση. Ένα σύστημα μικρών σε μέγεθος ηλεκτροκινητήρων ανάλογα με την διεύθυνση του τιμονιού στρέφει την δέσμη των φωτιστικών σωμάτων. Για παράδειγμα, το σύστημα ανάλογης τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων της Hella που χρησιμοποιεί η Opel ονομάζεται AFL (Adaptive Forward Lighting) και συνδυάζεται με προβολείς τύπου Bi-Xenon οι οποίοι παράγουν δύο έως τρεις φορές ισχυρότερη φωτεινή δέσμη από τους συμβατικούς προβολείς αλογόνου ενώ το φως τους πλησιάζει αυτό της ημέρας. Τα προηγμένα τεχνολογικά σώματα βασίζονται σε ένα μηχανισμό που έχει την δυνατότητα έμμεσης περιστροφής της φωτεινής δέσμης κατά 15 μοίρες ανάλογα με την γωνία του συστήματος διεύθυνσης με αποτέλεσμα οι στροφές να φωτίζονται καλύτερα έως και 90%. Επιπλέον στους προβολείς AFL Bi-Xenon τοποθετείται ένα σταθερό κάτοπτρο φωτίζοντας την δεξιά ή αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου υπό γωνία μέχρι και 90 μοιρών σε έκταση έως και περίπου 30 μέτρων. Η λειτουργία του εξαρτάται από την θέση των φλας, την γωνία του τιμονιού ενώ απενεργοποιείται όταν το όχημα ξεπεράσει τα 50χλμ/ώρα.

Το σύστημα ενεργών προβολέων βελτιώνει το οπτικό πεδίο του οδηγού κατά την νυχτερινή οδήγηση. Ένα σύστημα μικρών σε μέγεθος ηλεκτροκινητήρων ανάλογα με την διεύθυνση του τιμονιού στρέφει την δέσμη των φωτιστικών σωμάτων. Το εν λόγω σύστημα συνήθως λειτουργεί το πολύ έως τα 70χλμ/ώρα και είθισται να συνδυάζεται με φωτιστικά τύπου Xenon ή LED.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!