ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανάλυση του Mitsubishi Lancer Evolution MIEV

miev_03_resize

Αυτό το Evo δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με έναν κινητήρα σε κάθε τροχό.

Οι Ιάπωνες στην Mitsubishi δείχνουν να επιμένουν στα ηλεκτροκίνητα οχήματα παρουσιάζοντας αρκετά πρωτότυπα μοντέλα στο πλαίσιο της τεχνολογίας MIEV (Mitsubishi In-wheel-motor Electric Vehicle). Ωστόσο, το αύριο της αυτοκίνησης θέλει την ηλεκτρική ενέργεια να παράγεται και να καταναλώνεται επί τόπου (fuel cell cars) παρά να αποθηκεύεται μετά από πολύωρη επαναφόρτιση.

Το Evo MIEV είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) το οποίο πρέπει να «μπαίνει στην πρίζα» περίπου κάθε 250χλμ. Πάντως, δεν αποκλείεται να το δούμε στο μέλλον σαν υβριδικό ή fuel cell όχημα καθώς έχει μελετηθεί να υπάρχει χώρος για την ενδεχόμενη τοποθέτηση κινητήρων εσωτερικής καύσεως ή κυψελών καυσίμου.

miev_04_resizeΣε αντίθεση με την αυτονομία του, οι επιδόσεις κερδίζουν τις εντυπώσεις καθώς τα 0-100χλμ/ώρα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 8,0″ ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180χλμ/ώρα.  Η ιδιαιτερότητα του Evo MIEV έχει να κάνει με μια συστοιχία μπαταριών λιθίου χωρητικότητας 95 Ah η οποία τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Καθένας από αυτούς «κρύβεται» ομοαξονικά πίσω από τους ευμεγέθεις τροχούς των 20 ιντσών και αποδίδει 50kW (68PS). Η ροπή αγγίζει την εκπληκτική τιμή των 518Nm ενώ σε κάθε άξονα υπάρχει ένας μετατροπέας που αναλαμβάνει την κατανομή της ισχύος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button