NEA

Giugiaro Namir Concept: Ο τίγρης στα αραβικά…

giugiaro-namire-concept5_5

Για ακόμη μία φορά ο σχεδιαστικός οίκος Italdesign-Giugiaro μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης με ένα εντυπωσιακό concept car…

  • To Namir είναι υβριδικό και εξοπλίζεται με περιστροφικό κινητήρα (Wankel) χωρητικότητας 814 κ.εκ. Το μοτέρ βρίσκεται στο κέντρο και είναι «γεφυρωμένο» με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 270 kW.
  • Κάθε ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στην ανάρτηση κάθε τροχού (κάτι παρόμοιο με το επαναστατικό σύστημα Active Wheel της Michelin;). Όλοι οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-ιόντων (li-ion) οι οποίες μπαίνουν και στην πρίζα καθώς το Namir είναι όχημα τύπου plug-in.
  • Μπορεί να διανύσει 39 χλμ. με κάθε λίτρο αμόλυβδης ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 60 γραμμ./ χλμ. Με 50 λίτρα ρεζερβουάρ και την αυτονομία που δίνουν οι μπαταρίες το Namir μπορεί να ταξιδέψει για περισσότερα από 2.000 χλμ.!
  • Οι 370 ίπποι συνολικής ισχύος ωθούν το Namir σε μόλις 3,5″ για τα 0-100 χλμ/ώρα και σε 10,4″ για τα 0-200 χλμ/ώρα. Στα αραβικά η λέξη Namir σημαίνει τίγρης (διόλου τυχαίο το χρωματάκι) ενώ πίσω από το φουτουριστικό του αμάξωμα υπάρχει χώρος για δύο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!