NEA

Η Volvo ετοιμάζει plug-in υβριδικό

volvo-vattenhall-phev-and-charger2

H Volvo προχωρά στην παραγωγή υβριδικών μοντέλων που θα μπαίνουν και στην πρίζα. Στην παραγωγή το 2012…

  • H Volvo σε συνεργασία με την επίσης σουηδική εταιρία Vatenfall (που δραστηριοποιείται στον ενεργειακό τομέα) ανακοίνωσαν πως εξελίσσουν από κοινού μία πετρελαιοκίνητη υβριδική plug-in πλατφόρμα που θα την δούμε σε διάφορα μοντέλα παραγωγής μέχρι το 2012.
  • Ενώ η Volvo θα αναλάβει την παραγωγή των αυτοκινήτων η Vatenfall θα φροντίσει να κατασκευάσει ειδικούς σταθμούς ανεφοδιασμού ώστε τα plug-in υβριδικά (PHEV) να μπαίνουν στην πρίζα για να ανεφοδιαστούν.
  • Στο πίσω μέρος των PHEV υπάρχει συστοιχία με μπαταρίες ιόντων-λιθίου όπου το 71% από τα 11,3 kWh ενέργειας χρησιμοποιούνται για να κινήσουν τους πίσω τροχούς για απόσταση περίπου 50 χλμ. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει δουλειά ο ντίζελ που κινεί τους εμπρός τροχούς. Η επαναφόρτιση των μπαταριών διαρκεί περίπου 5 ώρες και γίνεται με σπιτικό ρεύμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!