NEA

Αλουμινένιο για τη νέα Jaguar XJ

new jaguar XJ aluminium frame

Οι Jaguar μπορεί να σπανίζουν στους ελληνικούς δρόμους αλλά σε καμία περίπτωση δεν περνούν απαρατήρητες. Όπως η νέα γενιά XJ που θα αποκαλυφθεί δημοσίως στις 9 Ιουλίου…

  • Μέχρι τότε η βρετανική φίρμα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα teaser βίντεο που δείχνει το αλουμινένιο πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί η νέα XJ. «Το αλουμίνιο είναι το τέλειο υλικό επειδή εξασφαλίζει μειωμένο βάρος ενώ είναι εξαιρετικά δύσκαμπτο» λέει ο Mick Mohan, υπεύθυνος στην γραμμή παραγωγής της Jaguar.
  • Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα από το 1994 όταν η Audi κατασκεύασε το πρώτο αλουμινένιο πλαίσιο στο οποίο βασίστηκε το A8. Στην τεχνολογία ASF (Audi Space Frame) βασίστηκε αργότερα το Α2 με πιο πρόσφατο παράδειγμα το R8. Βέβαια, τόσα χρόνια που ανήκε στην Ford (1989-2008) που καιρός για αλουμινένια πλαίσια. Από το Μάιο όμως του 2009 που την Jaguar εξαγόρασε η Tata τα πράγματα άλλαξαν. Βλέπετε, οι Jaguar μπορεί να συναρμολογούνται σε αγγλικό έδαφος αλλά πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των εξαρτημάτων και των μηχανικών μερών κατασκευάζονται στην Ινδία. Η απόλυτη εκδίκηση του slumdog θα φτάσει όταν κάποια μέρα οι Jaguar θα έχουν και από μία ετικέτα «made in India».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!