NEA

Ηλεκτροκίνητη SLS AMG Gullwing!

sls-amg-gullwing

Η Mercedes-Benz δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευάζονται σε μερικά χρόνια ακόμη και εξωτικά supercars όπως είναι η SLS AMG…

  • Ίσως και να έχετε ακούσει για το νέο supercar που ετοιμάζει η Mercedes-Benz, την SLS AMG που θα αποτελέσει κατά μια έννοια τη συνέχεια της SLR McLaren και θα την δούμε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Για το caroto.gr όμως ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα σχέδια της γερμανικής εταιρίας για την παραγωγή μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης που θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.
  • Η εν λόγω έκδοση θα ονομάζεται SLS AMG eDrive και θα εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες των οποίων η συνισταμένη ισχύ θα διαμορφώνεται στα 392 kW (526 PS) και η ροπή στα 880 Nm. Οι επιδόσεις θα είναι το ίδιο εκρηκτικές με την συμβατική 6.3 V8 έκδοση (με 571 PS και 650 Nm, 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8”) καθώς τα 0-100 χλμ/ώρα θα επιτυγχάνονται σε 4,0”!
  • Σε κάθε άξονα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό. Σε κάθε άξονα υπάρχει μία μονάδα μετάδοσης της ροπής (το πιθανότερο ένας διβάθμιος, άντε τριβάθμιος, μειωτήρας) προσφέροντας στο ηλεκτρικό supercar χαρακτηριστική τετρακίνησης. Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο αλουμινένιο πλαίσιο το οποίο μοντάρεται απευθείας από την συμβατική έκδοση.
  • Το κεντρικό τούνελ φιλοξενεί την συστοιχία των μπαταριών λιθίου-ιόντων που είναι υγρόψυκτη. Η χωρητικότητα της φτάνει τα 40 Ah (με τάση 400 V) και παράγει 48 kWh ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επαναφόρτισης με την μέθοδο plug-in αν και υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.
Mercedes-Benz SLS AMG eDrive
Μέγιστη ισχύς 392 kW
Ροπή 880 Nm
0-100 km/h περίπου 4 s
Χωρητικότητα μπαταρίας
40 Ah (at 400 V)
Απόδοση μπαταρίας
3x 16 kWh = 48 kWh

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!