ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βάσεις MR από την Delphi για τη νέα Porsche 911 GT3

porche-gt3-mr-delphi-5

Το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί της Delphi μελετούν την προσαρμογή της τεχνολογίας MR για χρήση σε βάσεις κινητήρα και συγκεκριμένα στον boxer της νέας Porsche 911 GT3…

  • Ίσως και να έχετε ακούσει για τα μεταβαλλόμενης τεχνολογίας αμορτισέρ της Delphi που χρησιμοποιούν την τεχνολογία ενός μαγνητορεολογικού υγρού (MR ή MagnetoRheological, θα ακολουθήσει τεχνικό θέμα στο caroto.gr). Τα συγκεκριμένα αμορτισέρ χρησιμοποιήθηκαν  για πρώτη φορά σε μοντέλα της Cadillac και σήμερα τα χρησιμοποιούν αρκετοί κατασκευαστές όπως η Audi στο R8 και στο νέο ΤΤ καθώς και η Ferrari στην 599.
  • Το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί της Delphi μελετούν την προσαρμογή της τεχνολογίας MR για χρήση σε βάσεις κινητήρα και συγκεκριμένα στον boxer της νέας Porsche 911 GT3. Οι βάσεις MR θα έχουν την δυνατότητα να μεταβάλλουν άμεσα την σκληρότητα τους συγκρατώντας τον κινητήρα σε ιδανική θέση κατά τις απότομες μεταβολές φορτίου του αυτοκινήτου.
  • Από την άλλη, οι βάσεις MR μπορούν να τοποθετηθούν σε πολυτελή μοντέλα αποσβένοντας δραματικά τους κραδασμούς και τις δονήσεις του κινητήρα, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας Delphi.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button