NEA

Ρομποτικό Audi TTS στο Pikes Peak!

audi-announces-pikes-peak-tts-5

Στο επόμενο Pikes Peak που θα γίνει τον Ιούλιο ένα Audi TTS θα βάλει τα δυνατά του για  μία καλή εμφάνιση έστω και αν στο κάθισμα του οδηγού… δεν βρίσκεται κανείς!

  • Σε αυτό το TTS δεν υπάρχει κανένας πίσω από το τιμόνι του αφού μπορεί να κινηθεί στον… αυτόματο ακολουθώντας την αποθηκευμένη, στην μνήμη του συστήματος, διαδρομή.  Όλα τα δεδομένα και οι αλγόριθμοι επεξεργάζονται σε μία κεντρική μονάδα και με βάση το λογισμικό και την βοήθεια της τηλεματικής (GPS) κατευθύνεται το Shelley.
  • Στο αυτοκίνητο υπάρχουν διάφοροι αισθητήρες και ενεργοποιητές που διαχειρίζονται το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, το ηλεκτρονικό γκάζι, το σύστημα πέδησης audi-announces-pikes-peak-tts-2κ.α. Το εντυπωσιακό είναι πως το ρομποτικό Audi TTS μπορεί να κινηθεί έως και με 250 χλμ/ώρα ενώ μπορεί να αντιληφθεί την πλευρική επιτάχυνση και να πλαγιολισθήσει παίρνοντας “ανάποδο” τιμόνι!
  • Προς τιμήν της Michele Mouton το ρομποτικό TTS ονομάζεται “Shelley”, το παρατσούκλι της διάσημης γαλλίδας που πρωταγωνίστησε στα ράλι την δεκαετία του 1980 με Audi Quattro και έτρεξε στο Pikes Peak το 1985.
  • Η Shelley έχει εξελιχθεί από τους ειδικούς της Audi σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Stanford και την Sun Microsystems. Συγκεκριμένα, το τμήμα ερευνών VERL (Volkswagen Electronics Research Lab) δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσει ένα ρομποτικό αυτοκίνητο καθώς κάτι ανάλογο είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια με ένα ρομποτικό Touareg, τον Stanley

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!