NEA

Η πρώτη υβριδική Ferrari!

ferrari-hy-kers-hybrid-3

Τέλος το KERS από την Formula 1 για φέτος παρόλο που πέρυσι οι ομάδες επένδυσαν εκατομμύρια για την εξέλιξη του. Μια από αυτές είναι και η Ferrari που σκέφτηκε το εξής απλό: τόσα λεφτά να πάνε χαμένα; Ε, και; Ας βγάλουμε μία υβριδική 599 και να την βαπτίσουμε HY-KERS!

  • Μου φαίνεται πως το παράκαναν φέτος με τα υβριδικά (όπως λέει και ο Komitis), ακόμη και παραδοσιακοί κατασκευαστές μοντέλων υψηλών επιδόσεων παρουσίασαν εκδόσεις με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες. Τι νόημα μπορεί να έχει; Το μάρκετινγκ κάτι θα ξέρει…
  • Η 599 HY-KERS βασίζεται στην GTB Fiorano. Στην περίπτωση του υβριδικού ο V12 κινητήρας ξεκουράζεται ενίοτε από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 ίππων που ζυγίζει 40 κιλά και αντλεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Η υβριδική Ferrari μπορεί να ξεκινήσει από στάση μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα χωρίς οι Ιταλοί να λένε για πόση απόσταση.
  • Η Ferrari δεν έχει ανακοινώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία αλλά εικάζεται πως ο δακτυλιοειδούς ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος ανάμεσα στους δύο συμπλέκτες της μετάδοσης. Αναμένουμε περισσότερα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!