NEA

Πόσα ηχεία χωρούν σε ένα Audi Q7;

audi-wf7-sound-q7

Σε συνεργασία με τις Bang & Olufsen, Bose και το Ινστιτούτο Fraunhofer Digital Media Technology η Audi δημιούργησε ένα πρωτότυπο Q7 στο οποίο έχουν τοποθετηθεί συνολικά 62 ηχεία!

  • To Audi Sound Concept είναι ένα… ηχηρό project που θυμίζει μέγαρο μουσικής. Οι ειδικοί έχουν τοποθετήσει 5 tweeters (3 στην βάση του παρμπρίζ) και περιμετρικά της καμπίνας 52 ηχεία για τις μεσαίες, όπως φαίνεται αναλυτικά στην σχεδιαστική απεικόνιση. Το subwoofer των 12 ιντσών βρίσκεται στο χώρο των αποσκευών.
  • Το όλο σύστημα είναι βασισμένο στην αίθουσα σινεμά Linden Lichtspiele που βρίσκεται στο Ilmenau, στην Γερμανία. Η συγκεκριμένη αίθουσα έχει «στηθεί» γύρω από 192 ηχεία και ακολουθεί την λογική των πολλαπλών εκπομπών ήχου.
  • Το εντυπωσιακό είναι πως σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται -στο αυτοκίνητο ή στην αίθουσα- ακούς με την ίδια ένταση και ποιότητα. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, οι ενισχυτές στο πορτμπαγκάζ δεν αφήνουν καθόλου χώρο για τις αποσκευές.
  • Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως το όλο σύστημα στοιχίζει περίπου 100.000 € και στήθηκε στο στούντιο Audi HQ στο Ingolstadt το οποίο διαθέτει εξοπλισμό 10.000.000 €. Τόσα λεφτά για ένα στούντιο; Τόσα λεφτά απλά για ένα Q7 εντυπωσιασμού; Μήπως το έχουν «χάσει» λίγο εκεί στην Audi, τόσα πολλά τους περισσεύουν;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Ένα σχόλιο

  1. Αρχικά θα διαφωνήσω με το γράφοντα στα περι κόστους. Πέραν του εντυπωσιασμού και της διαφήμισης που παρέχει ένα project υπάρχει και η πτυχή της έρευνας και της γνώσης που αποκομίζεται από αυτή.
    Από την άλλη όμως οφείλω και να συμφωνήσω οτι η ηχητική τελειότητα στο περιβάλλον του αυτοκινήτου ( μιλάμε για το αυτοκίνητο που σέβεται τον εαυτό του και… κινείται) είναι άνευ ουσίας αφού οι διάφοροι θόρυβοι του αυτοκινήτου είναι ικανοί να μετατρέψουν την τελειότητα σε «αποδεκτή» μετριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!