NEA

Opel Ampera από 42.900 € για όλη την Ευρώπη

ampera008

Rüsselsheim. Η εποχή της ηλεκτρικής μετακίνησης μόλις αρχίζει: Ήδη από σήμερα, η Opel δέχεται προπαραγγελίες για το 2011 Ampera, το πρώτο Ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας.

Σχετικό άρθρο για το Chevrolet Volt

  • Περιβαλλοντική συμβατότητα: Ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο με αυτονομία μπαταριών 40 – 80 km
  • Απεριόριστη ελευθερία κινήσεων: Η μπαταρία επαναφορτίζεται σε τρεις ώρες, ατέλειωτες δυνατότητες ηλεκτροκίνησης
  • Ξεγνοιασιά: Η αυτονομία μπορεί να επεκταθεί σε περισσότερα από 500 km όταν είναι απαραίτητο
  • Ευρυχωρία: Πεντάθυρο μοντέλο για τέσσερα άτομα,  με πλούσιο χώρο αποσκευών
  • Δυναμική αίσθηση: Με μία σχεδόν αθόρυβη ροπή ‘νιώθεις ότι πετάς’
  • Προπαραγγελίες ξεκινούν τώρα

Η ηλεκτρική μετακίνηση είναι η καλύτερη λύση για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων και της εξάρτησης από το πετρέλαιο. Όμως, εάν θέλουμε τα ηλεκτρικά οχήματα να παρέχουν σημαντικό όφελος στο περιβάλλον και την κοινωνία, τότε θα πρέπει να προσελκύουν ένα μεγάλο αριθμό αγοραστών και όχι απλά τους κατοίκους των πόλεων. Τώρα, αυτός ο φιλόδοξος στόχος μπορεί να επιτευχθεί πολύ πιο άμεσα – με το επαναστατικό ηλεκτροκίνητο Ampera.

Οι περισσότεροι οδηγοί εύκολα θα αποδεχτούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το Ampera. Και αυτό επειδή πέρα από την ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh, έχει ένα μοναδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που επεκτείνει την αυτονομία λειτουργίας του. Παρά το ότι προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας, όπως μηδενικές εκπομπές ρύπων και ζωηρές επιδόσεις, το καινοτόμο Ampera δεν υποφέρει από τα συνήθη μειονεκτήματα της περιορισμένης αυτονομίας ή της πολύωρης ακινητοποίησης λόγω επαναφόρτισης μιας μεγάλης μπαταρίας.

Έτσι το πεντάθυρο, τετραθέσιο Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του να ταξιδεύουν οπουδήποτε, όποτε το επιθυμούν χωρίς να κινδυνεύουν να ακινητοποιηθούν από άδεια μπαταρία. Η συνιστώμενη τιμή λιανικής του κατασκευαστή σε όλη την Ευρώπη για το βασικό μοντέλο ξεκινά από 42.900 ευρώ (η τιμή έχει υπολογιστεί με ΦΠΑ 19% και δεν έχουν συμπεριληφθεί οι τοπικοί φόροι). Επειδή τα επίπεδα εξοπλισμού ποικίλουν ανάλογα με την αγορά, οι τιμές σε κάθε χώρα μπορεί να διαφέρουν. Οι πελάτες που επιθυμούν να προπαραγγείλουν ένα Ampera μπορούν να εγγραφούν στο www.opel-ampera.gr και να γίνουν ‘ePioneer’ ώστε να λαμβάνουν αποκλειστικές ειδήσεις και να είναι από τους πρώτους που θα αποκτήσουν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρακτικό, οικογενειακό, ηλεκτρικό όχημα. Οι πωλήσεις ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο του  2011.

Μερικοί ανταγωνιστές προτιμούν να χωρίζουν τις προσφορές τους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε δύο μέρη: μία βασική τιμή για το αυτοκίνητο και μία τιμή leasing για τη μπαταρία. Αυτό κάνει την τιμή να φαίνεται πιο ελκυστική επειδή το κόστος της μπαταρίας δεν τονίζεται. Ωστόσο, τα leasing των μπαταριών πληρώνονται κάθε μήνα επί αρκετά χρόνια, επομένως το συνολικό κόστος είναι σχεδόν το ίδιο με ενός αυτοκινήτου του οποίου η συνολική τιμή περιλαμβάνει όχημα και μπαταρία. Η μέθοδος τιμολόγησης της Opel είναι πολύ σαφής αφού αναφέρει το συνολικό κόστος οχήματος και μπαταρίας. Η Opel διερευνά επίσης τις προτιμήσεις των πελατών σε ό,τι αφορά τα χρηματοδοτικά σχήματα και τα προγράμματα leasing για το Ampera. Η εταιρία πρόκειται να ανακοινώσει τις διαθέσιμες δυνατότητες αργότερα.

«Το Ampera ορίζει μία νέα κατηγορία e-mobility. Κανένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν προσφέρει τέτοια ελευθερία ατομικής μετακίνησης όπως το  Opel Ampera» δήλωσε ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales στη Opel. «Δεν κάναμε κανένα συμβιβασμό. Το Ampera είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο, απολαυστικό στην οδήγηση και με ανώτερο εξοπλισμό».

Αξιόπιστη μπαταρία δεν επηρεάζεται από κακές καιρικές συνθήκες

Το Ampera είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να λειτουργήσει σε ποικίλες καιρικές συνθήκες. Παραμένει πάντα ηλεκτροκίνητο και μάλιστα σε όλες τις ταχύτητες. Για διαδρομές μέχρι 40 – 80  km, χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 16- kWh. Όσο κινείται με ηλεκτρισμό από τη μπαταρία, το Ampera δεν καταναλώνει καύσιμο ούτε εκπέμπει ρύπους.

Ανεξάρτητες έρευνες έδειξαν ότι περίπου το 80% των Ευρωπαίων οδηγών διανύουν λιγότερα από 60 χιλιόμετρα την ημέρα, επομένως το  Ampera μπορεί να καλύψει αυτές τις χιλιομετρικές απαιτήσεις. Όταν η ενέργεια της μπαταρίας του Ampera μειωθεί, μπορεί να επαναφορτιστεί σε τρεις ώρες περίπου μέσω τάσης 230V συνδέοντας το σύστημα φόρτισης του οχήματος σε μία στάνταρ πρίζα. Επειδή η μπαταρία επαναφορτίζεται γρήγορα, είναι πολύ πιθανό το να κινείται αποκλειστικά μέσω της μπαταρίας λιθίου.

Στις περιπτώσεις που το ταξίδι είναι μεγαλύτερο, ο βενζινοκινητήρας/γεννήτρια μπορεί να επεκτείνει τη συνολική αυτονομία πάνω από 500 χλμ. με γεμάτο ρεζερβουάρ. Με την τεχνολογία επέκτασης της αυτονομίας, το Ampera είναι κατάλληλο για ξέγνοιαστη καθημερινή χρήση από όλη την οικογένεια.

Για να μπορέσουν τα ηλεκτρικά οχήματα να ωφελήσουν σημαντικά το περιβάλλον, θα πρέπει ο όγκος πωλήσεών τους να αυξηθεί σημαντικά. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Ampera – με δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας – είναι ο ταχύτερος τρόπος για την επίτευξη αυτού του στόχου επειδή απαιτούν ελάχιστες προσαρμογές στην καθημερινότητα του πελάτη.

Ελκυστική σχεδίαση – αδιαμφισβήτητα Opel

Το Ampera φέρει το DNA της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Opel – προεξέχουσα μάσκα, έντονο έμβλημα Opel και τολμηρούς προβολείς τύπου μπούμεραγκ. Κάθε στοιχείο του σχεδιάστηκε και αναλύθηκε για την απόδοσή του ώστε το Ampera να αναδειχτεί σε ένα από τα πιο αεροδυναμικά και ενεργειακά αποδοτικά οχήματα της αγοράς.

Στο εσωτερικό, το Ampera εντυπωσιάζει με τον πλούσιο εξοπλισμό που αρμόζει σε ένα τόσο επαναστατικό αυτοκίνητο. Από τα ηχεία Bose μέχρι τις οθόνες αφής, το μοντέλο αυτό προάγει τη μετακίνηση στον 21ο αιώνα.

Το Ampera έχει ήδη κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα στα βραβεία από έγκυρα περιοδικά και website περιλαμβάνεται το ‘Greenest Car of the Year’ από το www.whatcar.co.uk, το έπαθλο καινοτομίας από το L’Automobile Magazine στη Γαλλία και ο τίτλος του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου από το Auto Swiat in Poland στην Πολωνία.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: Opel Ampera

Γενικά

Τύπος Οχήματος: 5-θυρο, προσθιοκίνητο hatchback
Πλαίσιο: Ηλεκτρικό όχημα με δυνατότητα επέκτασης αυτονομίας
Onderstel: Ανεξάρτητο με γόνατα McPherson μπροστά, ημιάκαμπτος πίσω άξονας, δισκόφρενα στους τέσσερις τροχούς, μέγιστη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση
Χωρητικότητα καθισμάτων: τέσσερα

Επιδόσεις

Τελική ταχύτητα (km/h): 161
Αυτονομία EV (km): 60 (κύκλος MVEG)
Συνολική αυτονομία (km) > 500

Διαστάσεις

Μεταξόνιο (mm): 2685
Μήκος (mm): 4404
Πλάτος (mm): 1798
Ύψος (mm): 1430
Χώρος Αποσκευών (L): 301

Σύστημα μπαταρίας

Τύπος: Ιόντων λιθίου
Ενέργεια (kWh) 16

Ηλεκτρική μονάδα κίνησης

Ισχύς (kW / hp): 111 / 150
Ροπή (Nm): 370

Εξωτερικό

Διάσταση ελαστικών και ζαντών: Ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης σε ζάντες 17-ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο

Πηγή: Opel Hellas

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button