NEA

Οι τιμές πώλησης του νέου Lexus CT 200h

lexus-ct-200h-1

Το νέο CT 200h έρχεται να συμπληρώσει την υβριδική σειρά αυτοκινήτων της Lexus (που αποτελείται από το πλήρως υβριδικό crossover RX450h, το πλήρως υβριδικό σεντάν υψηλών επιδόσεων GS450h και το πλήρως υβριδικό πολυτελές σεντάν  LS600h) την καλύτερη χρονική στιγμή, αφού η κατηγορία στην οποία εντάσσεται έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση πωλήσεων το τελευταίο διάστημα στην Ελληνική αγορά και αποτελεί πλέον το ένα τρίτο της αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων.

Κατά την ανάπτυξη του CT 200h, οι βασικοί στόχοι που έθεσαν οι μηχανικοί της Lexus, ήταν η δημιουργία ενός οχήματος που θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής. Έτσι, έδωσαν προτεραιότητα στη χαμηλή κατανάλωση, χωρίς όμως να γίνει κανένας συμβιβασμός στην οδηγική ικανοποίηση. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει το νέο CT 200h να ξεχωρίζει είναι ο σχεδιασμός του, που βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Lexus, L-finesse (Leading-edge finesse). Με την L-finesse κάθε Lexus είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποπνέει κομψότητα, πολυτέλεια και να προβλέπει τις ανάγκες των επιβατών πριν καν γίνουν εμφανείς.

Πράγματι, το νέο CT 200h ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής, αφού προσφέρει πολυτέλεια, άνεση και δυναμική οδήγηση με κατανάλωση μόλις 3,8 λτ/100χλμ, χάρη στην πλήρως υβριδική τεχνολογία Lexus Hybrid Drive, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης του. Στο ίδιο συμβάλει και το γεγονός ότι πολλά εξαρτήματα του Lexus Hybrid Drive, όπως ο ηλεκτροκινητήρας, δεν απαιτούν καθόλου συντήρηση, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος των σέρβις. Ακόμα, το σύστημα Ανακύκλωσης Ισχύος Πέδησης του CT 200h, το οποίο παρέχει το 50% της δύναμης πέδησης, συμβάλλει στη μειωμένη φθορά των φρένων, καθιστώντας απαιτητή την αλλαγή στα τακάκια των μπροστινών φρένων κάθε περίπου 100.000χλμ! Τα παραπάνω καινοτόμα χαρακτηριστικά του CT 200h οδηγούν σε πολύ χαμηλότερο κόστος συντήρησης συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ως πλήρως υβριδικό και επιτυγχάνοντας εκπομπές CO2 μόλις 87g/km, το CT 200h έχει τα υψηλότερα οφέλη στην κατηγορία του από την Πολιτεία. Έτσι, απαλλάσσεται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας και δικαιούται να εισέρχεται στο δακτύλιο σε καθημερινή βάση.

Όμως και το κόστος κτήσης του νέου CT 200h είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό αφού η τιμή της αρχικής έκδοσης Advance (που εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο και είναι πλούσια εξοπλισμένη με συστήματα όπως Bluetooth, 2ζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, φώτα ημέρας LED, ηχοσύστημα 6 ηχείων, εκκίνηση με button, δερμάτινο τιμόνι, κ.α.) είναι €28.500, που είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή ανταγωνιστικών μοντέλων, ακόμα και πολύ χαμηλότερου κυβισμού!!!

Κινητήρας – Σύστημα Μετάδοσης

Το CT 200h με το Lexus Hybrid Drive 2ης γενιάς, διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 82hp, ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά με έναν βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων «Κύκλου Atkinson», αποδίδοντας συνολικά 136hp. Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο του νέου CT 200h είναι η κατανάλωση καυσίμου, η οποία είναι μόλις 3.8 λτ/100χλμ, ενώ ταυτόχρονα οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί στο εντυπωσιακό νούμερο των 87 γρ/χλμ, καθιστώντας το νέο CT 200h το πιο «πράσινο» πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο!

Το CT 200h, υιοθετώντας την πλήρη υβριδική τεχνολογία Lexus Hybrid Drive, δίνει τη δυνατότητα για οδήγηση «Ηλεκτρικού Οχήματος» (EV mode) σε μικρές ταχύτητες και όταν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη. Η οδήγηση σε λειτουργία EV είναι δυνατή μόνο στα αυτοκίνητα που έχουν πλήρως υβριδική τεχνολογία, όπως το CT 200h και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας EV, το νέο CT 200h επιτυγχάνει μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Το Lexus Hybrid Drive στο CT200h διαθέτει μία υβριδική μπαταρία νικελίου-μετάλλου (Ni-MH) 202 βολτ, την οποία ελέγχει ένα εξελιγμένο λογισμικό διαχείρισης ενέργειας. Η μπαταρία, που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα – χωρίς να μειώνει επομένως τους εσωτερικούς χώρους ή την άνεση – φορτίζεται συνεχώς με τη λειτουργία του Lexus Hybrid Drive και δεν απαιτεί καμία εξωτερική φόρτιση. Η επαναστατική Μονάδα Ελέγχου Ισχύος (PCU) είναι ο «εγκέφαλος» του Lexus Hybrid Drive και ελέγχει ομαλά την κατανομή των πόρων ισχύος, διασφαλίζοντας βέλτιστη αποτελεσματικότητα ανά πάσα στιγμή. Ο ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και το πλανητικό κιβώτιο διαχωρισμού ισχύος του Lexus Hybrid Drive φιλοξενούνται όλα μαζί στην Υβριδική Μετάδοση. Ταυτόχρονα, οι δύο κινητήριες δυνάμεις του Lexus Hybrid Drive – ηλεκτρική και μηχανική- συνδυάζονται με απείρως μεταβλητές αναλογίες ταχυτήτων (e-CVT) που αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος και τις στροφές του κινητήρα, προσφέροντας ομαλή λειτουργία και γραμμική απόκριση. Όπως σε κάθε υβριδικό της Lexus, ο κινητήρας είναι ρυθμισμένος για οικονομική λειτουργία και σβήνει αθόρυβα όταν δεν απαιτείται η λειτουργία του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το μηχανικό σύστημα του νέου CT 200h φέρει τεχνολογίες που κάποιος θα συναντήσει σε αυτοκίνητα πολύ μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως το σύστημα Επανακυκλοφορίας Αερίων Εξάτμισης (EGR) και το τρίτης γενιάς σύστημα Ανάκτησης Θερμότητας Εξάτμισης που συναντάμε στο προηγμένο πλήρως υβριδικό RX 450h.

Προηγμένα Συστήματα Ασφάλειας

Η ασφάλεια των επιβαινόντων αποτελεί προτεραιότητα για τη Lexus. Το CT 200h είναι κατασκευασμένο ώστε να πληροί τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας.  Διαθέτει ως στάνταρτ μία σειρά από προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα ABS, EBD, TRC, BAS, καθώς και 8 αερόσακους με αισθητήρες που αντιδρούν στην ένταση της πρόσκρουσης. Εκτός από τους αερόσακους δύο σταδίων οδηγού και συνοδηγού και τους μπροστινούς πλευρικούς αερόσακους, οι επιβάτες προστατεύονται επίσης από τους αερόσακους γονάτων και τους αερόσακους τύπου κουρτίνας. Για επιπλέον προστασία, τα μπροστινά καθίσματα διαθέτουν σύστημα Ελαχιστοποίησης Τραυματισμού Αυχένα, που βοηθά στη μείωση της κίνησης του αυχένα σε περίπτωση σύγκρουσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ τα απορροφητικά προστατευτικά στο μπροστινό δάπεδο βοηθούν στη μείωση των τραυματισμών στους αστραγάλους.

Εκτός από τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας του νέου CT 200h, προαιρετικά προσφέρεται το επαναστατικό Σύστημα Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης (PCS), άλλη μία παγκόσμια πρωτιά της Lexus για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων. Χρησιμοποιώντας χιλιοστομετρικό ραδιοανιχνευτή για τον εντοπισμό αντικειμένων στο οδόστρωμα και συνδυάζοντάς το με την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ο υπολογιστής PCS αξιολογεί συνεχώς τον κίνδυνο πρόσκρουσης. Εάν υπολογιστεί υψηλός κίνδυνος, προειδοποιεί τον οδηγό και στη συνέχεια ενεργοποιεί το σύστημα υποβοήθησης πέδησης προ της πρόσκρουσης, το οποίο παρέχει αυξημένη πίεση πέδησης. Εάν στη συνέχεια η πρόσκρουση θεωρηθεί αναπόφευκτη, το PCS ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα πέδησης προ της πρόσκρουσης, για μείωση της δύναμης πρόσκρουσης. Τέλος, ενεργοποιείται το σύστημα ζώνης ασφαλείας προ της πρόσκρουσης, που τεντώνει αυτόματα τις δύο μπροστινές ζώνες ασφαλείας, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της πιθανότητας τραυματισμού.

Νέες Τεχνολογίες και συστήματα

Εκτός όμως από το προηγμένο πλήρως υβριδικό σύστημα, το νέο CT 200h έχει μία σειρά από νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά του εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού που αποτελούν σημεία αναφοράς στην κατηγορία του. Παρακάτω αναλύουμε τα βασικότερα από αυτά

Το CT 200h προσφέρει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, ώστε να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται στην διάθεσή του οδηγού ανά πάσα στιγμή. Η λειτουργία EV παρέχει πολύ ήσυχη οδήγηση, χωρίς κατανάλωση και εκπομπές, χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ισχύ. Οι λειτουργίες ECO και NORMAL συνδυάζουν την ισχύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για χαλαρή οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες, ενώ η λειτουργία SPORT προσφέρει μία πιο δυναμική οδηγική εμπειρία.Είναι σημαντικό ότι στη λειτουργία SPORT το CT 200h ρυθμίζει αμέσως τη λειτουργία του κινητήρα για πιο άμεση επιτάχυνση, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ισχύ της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος από 500 σε 650 βολτ. Η λειτουργία SPORT προσαρμόζει επίσης και τα συστήματα Διεύθυνσης με Ηλεκτρονική Υποβοήθηση, Ελέγχου Σταθερότητας Οχήματος και Ελέγχου Πρόσφυσης για πιο δυναμική οδήγηση. Είναι εντυπωσιακό ότι ο μετρητής οικονομικής οδήγησης μετατρέπεται αυτόματα σε στροφόμετρο και ότι τα όργανα και ο φωτισμός τους αλλάζει από απαλό μπλε σε σπορ κόκκινο χρώμα.

Το νέο CT 200h διατίθεται προαιρετικά με το προηγμένο σύστημα προβολής του πίσω περιβάλλοντος χώρου στον εσωτερικό καθρέπτη. Έτσι, όταν ο πελάτης επιλέγει τη ταχύτητα όπισθεν, σε ένα διακριτικό τμήμα του εσωτερικού καθρέπτη προβάλλεται ο χώρος πίσω από το CT 200h. Οι εικόνες μεταδίδονται μέσω μιας μικροσκοπικής κάμερας που έχει τοποθετηθεί στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Έτσι, το παρκάρισμα ή η είσοδος σε χώρους στάθμευσης γίνεται πολύ ευκολότερα.

Στις εκδόσεις με Navi η προβολή γίνεται στην κεντρική οθόνη 7” που είναι τοποθετημένη στο ταμπλό.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά – Σχεδιασμός L-finesse

Το εξωτερικό του CT 200h χαρακτηρίζεται από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Lexus, L-finesse. Όλα τα στοιχεία του είναι προσεκτικά μελετημένα ώστε το CT 200h να αποπνέει το δυναμισμό αλλά και την πολυτέλεια που αρμόζει σε κάθε Lexus. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα βασικά στοιχεία του εξωτερικού του νέου CT 200h

Το CT 200h διαθέτει τα καλύτερα στην κατηγορία του αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους, τη στάνταρτ αεροτομή και τα αεροδυναμικού σχεδιασμού φτερά. Η προσοχή που έχει δοθεί κατά το σχεδιασμό του νέου CT 200h σε κάθε αεροδυναμική λεπτομέρεια, όχι μόνο ενισχύει τις δυναμικές επιδόσεις και το χειρισμό, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει την οικονομία καυσίμου και μειώνει το θόρυβο του ανέμου.

Το CT 200h διατίθεται προαιρετικά με προβολείς με φώτα τύπου LED χαμηλής δέσμης. Αυτός ο τύπος φωτιστικών σωμάτων είναι για πρώτη φορά διαθέσιμος στην κατηγορία πολυτελών μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Τα φώτα LED καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, διαρκούν περισσότερο και αντιδρούν πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα συμβατικά.

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του CT 200h ενισχύεται περαιτέρω με την στάνταρτ πίσω αεροτομή, η οποία  βοηθά στη σωστή διαχείριση του αέρα και ελαχιστοποιεί τις αναταράξεις και το θόρυβο. Το ενσωματωμένο φως φρένων διαθέτει τεχνολογία ενεργών φώτων, για να προειδοποιεί τα αυτοκίνητα που ακολουθούν για τυχόν απότομα φρεναρίσματα.

Οι εξωτερικοί καθρέπτες, σε όλες τις εκδόσεις του CT 200h, είναι θερμαινόμενοι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι με ενσωματωμένο φλας. Στο κάτω μέρος τους έχει τοποθετηθεί ένα φως που όταν ο κάτοχος πλησιάζει, ανάβει ώστε να του φωτίσει το δρόμο κατά την είσοδό του στο αυτοκίνητο και να τον προστατεύσει από τυχόν λάσπες ή άλλα εμπόδια. Άλλο ένα χαρακτηριστικό του πρωτοποριακού  σχεδιασμού L-finesse!

Εσωτερικά χαρακτηριστικά – Σχεδιασμός L-finesse

Βασισμένο στην φιλοσοφία L-finesse, το εσωτερικό του CT 200h προσφέρει ένα εντελώς νέο περιβάλλον, όπου οι επιβαίνοντες είναι το επίκεντρο της προσοχής. Όλα τα σημεία του εσωτερικού είναι προσεκτικά σχεδιασμένα ώστε να προσδίδουν πολυτέλεια και ταυτόχρονα να είναι άκρως λειτουργικά.

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμό με τέτοιο τρόπο ώστε δημιουργούνται 2 «ζώνες». Η «ζώνη αφής» και η «ζώνη προβολής». Στη ζώνη αφής ο οδηγός ελέγχει τα χειριστήρια που βρίσκονται γύρω του, ενώ στη ζώνη προβολής, προβάλλονται οι απαραίτητες πληροφορίες.Ο σχεδιασμός αυτός επιλέχθηκε μετά από πολλές μελέτες καθώς μειώνει τις κινήσεις των ματιών και τις αλλαγές της σωστής στάσης του σώματος του οδηγού κατά την οδήγηση. Άλλο ένα αποτέλεσμα της φιλοσοφίας L-finesse!
Το βραβευμένο χειριστήριο Remote Touch φέρνει επανάσταση στον χειρισμό των συστημάτων του αυτοκινήτου. Σχεδιασμένο για εύκολη χρήση, το Remote Touch ταιριάζει τόσο φυσικά στο χέρι του οδηγού, όσο το ποντίκι ενός υπολογιστή και επιτρέπει σε οδηγό και συνοδηγό να ελέγχουν τα συστήματα ψυχαγωγίας, κλιματισμού και πλοήγησης.Το Remote Touch διατίθεται στις εκδόσεις με σύστημα πλοήγησης.
Το CT 200h εφοδιάζεται με στάνταρ σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί. Η εκκίνηση γίνεται απλά με το πάτημα ενός μπουτόν! Άλλη μία πρωτοπορία της Lexus.
Το εσωτερικό του CT 200h είναι εξαιρετικά πολυτελές και πολύ πρακτικό. Με τα καθίσματα σε όρθια θέση, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 375 λίτρα. Χάρη στην ευφυή τοποθέτηση της προηγμένης υβριδικής μπαταρίας, ο χώρος αποσκευών είναι άνετος και μπορεί να χωρέσει τις αποσκευές όλων των επιβατών. Κάτω από τη μοκέτα του δαπέδου στο πορτ μπαγκάζ υπάρχει ένα κρυφό κουτί αποθήκευσης για πιο πολύτιμα αντικείμενα, όπως κάμερες ή φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται 60/40 ή πλήρως, παρέχοντας 985 λίτρα χώρου – χρήσιμα για τη μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων.

Εκδόσεις & Τιμές

Το νέο CT200h θα είναι διαθέσιμο στις παρακάτω εκδόσεις και τιμές. Για αναλυτικές πληροφορίες του εξοπλισμού των εκδόσεων παρακαλώ ανατρέξτε στο επισυναπτόμενο αρχείο «εξοπλισμού» spec list.

Έκδοση Τιμή Κατηγορία φόρου πολυτελείας
Advance € 28.500 0%
Dynamic € 30.300
Elegant € 34.700 10%
Elegant Navi € 37.300
Sport € 35.800
Sport Navi € 38.400
Luxury € 52.000 30%
Luxury PCS/ACC € 55.200

Oι εκδόσεις Advance & Dynamic, παρόλο που διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό, δεν επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας, γεγονός που τις καθιστά μία πολύ ελκυστική επιλογή!!!

Πηγή: Toyota Hellas

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!