NEA

MyFord Mobile, για το ηλεκτροκίνητο Ford μου!

2012-ford-focus-electric-bev-4

Σε συνδυασμό με την επίσημη παρουσίαση του Focus Electric στο Las Vegas η Ford παρουσίασε μία εφαρμογή που θα λατρέψουν οι fun των smartphones…

  • Μετά το Chevrolet Volt η Ford ανακοινώνει την δική της εφαρμογή για smartphone που παρέχει στον χρήστη πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση του EV του· στην προκειμένη περίπτωση για το Focus Electric. Η εφαρμογή ονομάζεται MyFord Mobile και υποστηρίζεται από λειτουργικά Android και Blackberry ενώ αργότερα θα υπάρξει και υποστήριξη για iPhone και για Windows Phone 7. Το Focus Electric διαθέτει ένα κωδικοποιημένο ασύρματο δίκτυο που δίνει πρόσβαση μόνο στην συσκευή του κατόχου του αυτοκινήτου.
  • Τι προσφέρει η εφαρμογή της Ford; Πληροφορίες για την αυτονομία του EV, τον χρόνο φόρτισης όταν βρίσκεται στην πρίζα, την τοποθεσία του και διάφορες άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με την τηλεματική. Υπάρχει δυνατότητα υπολογισμού του CO2 που εξοικονομείται με το ηλεκτροκίνητο ανάλογα με την απόσταση ενώ ιδιαίτερα χιουμοριστική είναι η δυνατότητα υπολογισμού πόσα χρήματα γλυτώνετε από τις εταιρίες πετρελαίου.
    Ford Focus Electric
    To Focus Electric βασίζεται στο αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη της νέας -επερχόμενης την άνοιξη- νέας γενιάς
  • Για το caroto.gr το ενδιαφέρον στο Focus Electric στρέφεται σε ένα εντυπωσιακό γεγονός, αυτό της φόρτισης των μπαταριών λιθίου-ιόντων σε δίκτυο 240 V στον μισό χρόνο από ότι διαρκεί στο Nissan Leaf. Η θεωρητική αυτονομία προσεγγίζει τα 160 km ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 136 km/h δίχως η αμερικανική εταιρία να ανακοινώνει άλλα στοιχεία εκτός του ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν αρχές 2012 και στην Ευρώπη ένα χρόνο αργότερα.
  • Προσεχώς θα υπάρξει εκτενής ανάλυση στις μπαταρίες που έχουν εξελιχθεί από κοινού με την LG Chem καθώς και για την πρόοδο της GM που ισχυρίζεται πως βρήκε τρόπο να διπλασιάσει το ενεργειακό φορτίο με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία μπαταριών.

Οι πρώτες αγορές που θα πωλείται το Ford Focus Electric



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!