NEA

1.000.000 plug-in οχήματα στις Η.Π.Α. ως το 2015!

seattlenighttraffic

Να το πιστέψουμε ή όχι; Άραγε, να είναι μια ουσιαστική είδηση ή ένα ακόμα «επικοινωνιακό πυροτέχνημα»; Παρά το γεγονός ότι το είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, ο αριθμός μοιάζει υπερβολικός. Ή μήπως όχι;

  • Ας δούμε καλύτερα τα δεδομένα. Ο κ. Obama σε ομιλία του εξήγγειλε την πρόθεσή του να γίνουν οι Η.Π.Α. η πρώτη χώρα στην οποία οι πωλήσεις των plug-in ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 1.000.000 ως το 2015. Δεν αμφιβάλλουμε για τις καλές του προθέσεις όμως πρέπει να δούμε εάν αυτό είναι εφικτό.
  • Καταρχάς θα πρέπει να υπάρξει, άρα να κατασκευαστεί, αυτή η ποσότητα των αυτοκινήτων. Τα στελέχη των εταιρειών δηλώνουν ότι μπορούν να το καταφέρουν. Προς το παρόν, αναφερόμαστε στις Toyota (με το Prius), τη Chevrolet (με τοVolt), τη Nissan (με το Leaf) και φυσικά την Tesla (με το roadster και το εκπληκτικής σχεδίασης Model S). Με μια απλή αριθμητική πράξη καταλαβαίνουμε ότι -κατά μέσο όρο- απαιτούνται τουλάχιστον 200.000 πωλήσεις plug-in οχημάτων ετησίως στις Η.Π.Α. για να επιτευχθεί ο στόχος.
  • Ορισμένοι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς θεωρούν ότι, στην πράξη, οι πωλήσεις των  ηλεκτροκίνητων με… πρίζα θα είναι λιγότερες και δικαιολογούν την άποψή τους υποστηρίζοντας ότι οι πλέον οι πελάτες δεν αρκούνται μόνο στην οικολογική “εικόνα” των plug-in αυτοκινήτων για να πληρώσουν το συγκριτικά αυξημένο ποσό για την απόκτησή τους. Θέλουν να έχουν και άλλα χαρακτηριστικά όπως προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές, καλές επιδόσεις και διασύνδεση με το διαδίκτυο.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!