NEA

Βίντεο: Το απόλυτο πρατήριο… μπαταριών!

renault-ev-switch-battery-station1

Μην φανταστείτε ένα πρατήριο στο οποίο τα EV θα επαναφορτίζονται αλλά ένα χώρο αντικατάστασης των… αδειασμένων μπαταριών με γεμάτες!

  • “Γιατί τα κινητά τηλέφωνα να μην έχουν κοινό τύπο φορτιστή; Γιατί να μην έχουν one size μπαταρίες; Φανταστείτε πόσο εύκολη θα μπορούσε να είναι η ζωή μας χρησιμοποιώντας ένα φορτιστή για όλα τα κινητά. Μένεις από μπαταρία; Δανείζεσαι ένα φορτιστή ασχέτως τον τύπο της συσκευής ή δανείζεσαι την μπαταρία από τον διπλανό σου”.
  • renault-ev-switch-battery-station-1Μία παρόμοια έμπνευση πρέπει να είχε ο δημιουργός του βίντεο που βλέπετε στην οθόνη σας. Πραγματικά, όσο τραβηγμένη και αν ακούγεται η ιδέα ενός “Σταθμού Ανταλλαγής Μπαταριών” (Battery Switch Station) οφείλω να ομολογήσω πως είναι αρκετά πρωτότυπη. Ποιος μίλησε για ασύρματη επαναφόρτιση;
  • Αντιμέτωποι με το ζήτημα της μειωμένης αυτονομίας και της πολύωρης φόρτισης οι ιθύνοντες της Renault φαντάζονται ένα σταθμό στον οποίο κάθε ηλεκτροκίνητο θα μπορεί σε περίπου 3 min να αντικαταστήσει την “πεσμένη” μπαταρία του με μία πλήρως φορτισμένη.
  • Στη συνέχεια η πεσμένη μπαταρία θα επαναφορτίζεται και θα είναι έτοιμη προς χρήση. Φυσικά, η όλη διαδικασία θα είναι σύμφωνη με βασικές προδιαγραφές ώστε να είναι εφικτή η αντικατάσταση. Εντάξει, πρακτικά θα υπάρχουν σίγουρα διάφορα προβληματάκια αλλά ανάλογες ιδέες είναι κρίμα να μένουν στην αφάνεια…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!