ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ασύρματη φόρτιση εξελίσσει η Delphi!

delphi_wireless_charge-1

H αμερικανική Delphi, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία, εξελίσσει σε συνεργασία με την εταιρία WiTricity ένα ασύρματο σύστημα επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV).

  • delphi_wireless_charge-2Η ιδέα της επαγωγικής φόρτισης υπάρχει εδώ και καιρό (η μεγάλη αγάπη του Nikola Tesla από τα τέλη του 18ου αιώνα) και το βασικότερο ζήτημα έχει να κάνει με τον βαθμό απόδοσης και τις απώλειες που προκύπτουν αλλά και κατά πόσο η… ταξιδιάρα ενέργεια επηρεάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα.
  • Σύμφωνα με τις δύο εταιρίες το σύστημα τους μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 3.300 Watt με απόδοση που αγγίζει το 95%, ισχύς που θεωρητικά είναι αρκετή ώστε να επαναφορτιστεί ένα ηλεκτροκίνητη όχημα όπως με ένα παραδοσιακό plug-in φορτιστή.
  • “Η επαναφόρτιση ενός EV πρέπει να είναι τόσο εύκολη όσο να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου στο γκαράζ” λέει ο Eric Giler, ο CEO της WiTricity. Διαβάστε μερικά άλλα ενδιαφέροντα πρωτότυπα άρθρα για online φόρτιση και για ηλεκτροφόρους δρόμους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!