ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Continental evSAT, η μπαταρία βρήκε τον μάστορά της!

continental-evsat-sensor-en

Η Continental, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο αισθητήρα ασφαλείας για ηλεκτροκίνητα (EV) ή υβριδικά plug-in μοντέλα.

  • Ο νέος αισθητήρας ονομάζεται evSAT (Satellite for Electric Vehicles), η κατασκευή του θα ξεκινήσει μέσα του έτους στο εργοστάσιο Regensburg στη Γερμανία και η διάθεσή του θα αρχίσει το 2012. Σκοπός του είναι να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες βραχυκυκλώματος και ανάφλεξης λόγω υπερθέρμανσης, δυσλειτουργίας, σύγκρουσης ή οποιασδήποτε βλάβης που μπορεί να προκληθεί σε μία μπαταρία ενός οχήματος.
  • Το evSAT διαθέτει αλγόριθμο που επεξεργάζεται τα δεδομένα σε περίπτωση μετωπικής, πλευρικής ή οπίσθιας σύγκρουσης ώστε να μπορεί να δώσει εντολή στο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας για διακοπή της τροφοδοσίας σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο. Το ίδιο αντιδρά και σε περίπτωση ανατροπής απενεργοποιώντας την μπαταρία το πολύ σε τέσσερα δευτερόλεπτα.
  • Σε περίπτωση που η μπαταρία του EV ή του plug-in υβριδικού έχει αδειάσει εντελώς το evSAT μπαίνει σε κατάσταση stand by ώστε να μπορεί να επανεκκινήσει όταν το όχημα μπει στην πρίζα. Το όλο σύστημα επικοινωνεί μέσω ειδικού δίαυλου με την γραμμή CAN (Controller Area Network) του οχήματος ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία με ιδανικότερο αυτό κάτω από τα εμπρός καθίσματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button