NEA

Ελβετική πρεμιέρα για το Toyota iQ EV

toyota-iq-ev-01

Στη Γενεύη η Toyota θα παρουσιάσει σε μερικές μέρες μία πρωτότυπη ηλεκτροκίνητη εκδοχή του iQ…

  • Εκτός από το πρωτότυπο υβριδικό Yaris που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα γενιά και παράλληλα προαναγγέλλει τον αντίπαλο του Honda Jazz Hybrid, η Toyota σχεδιάζει να παρουσιάσει στην ελβετική έκθεση ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο iQ.
  • Το iQ EV θα βασίζεται στο τωρινό μοντέλο και θα εξοπλίζεται με ένα κόμπακτ ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους εμπρός τροχούς. Η πηγή ενέργειας θα προέρχεται από νέας γενιάς μπαταρίες λιθίου-ιόντων (li-ion) που παρουσιάζει αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα και θα τοποθετούνται στο δάπεδο (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία).
  • Πολλά μέρη και εξαρτήματα βασίζονται, εξελίχτηκαν και προέρχονται από το γνωστό υβριδικό σύστημα HSD της Toyota ενώ η αυτονομία φτάνει τα 104 km. Στην διάρκεια του έτους το πρωτότυπο iQ EV θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά leasing προγράμματα και αργότερα είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση μίας έκδοσης παραγωγής.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!