ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Fiat SpA ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή

fiat-500-picnic

Με σκοπό την ενίσχυση των αποτελεσμάτων ενάντια στην Κλιματική αλλαγή, ο όμιλος Fiat ξεκίνησε την εφαρμογή πενταετούς πλάνου με στόχο τη μείωση κατά 15% της χρήσης ενέργειας και εκπομπής αέριων ρύπων έως το 2014. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ενεργειακά κόστη συνεχώς αυξάνονται, με το συγκεκριμένο πλάνο ο όμιλος αφενός θα μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα και αφετέρου θα αυξήσει την κερδοφορία του μέσω της μείωσης των δαπανών που συνδέονται άμεσα με τη χρήση ενέργειας.

Το πενταετές πλάνο, περιλαμβάνει τη δημιουργία ανεξάρτητου κέντρου διοίκησης και αρμοδιοτήτων σχετικά με τη χρήση της ενέργειας, το οποίο θα διασφαλίσει την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των τμημάτων του ομίλου και την πιστοποίηση κατά UNI CEI EN 16001 σχετικά με την ενεργειακή διαχείριση που ακολουθεί. Επιπλέον, το πενταετές πλάνο περιλαμβάνει την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων παραγωγής, την αγορά ενέργειας από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική κ.α.) και την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος ελέγχου και στοχοθέτησης και όλων των υπόλοιπων κλάδων εκτός παραγωγής, για τον ακριβή έλεγχο κατανάλωσης ενέργειας. Ακόμα, το πενταετές πλάνο περιλαμβάνει τη διασφάλιση συστήματος ενεργειακής απόδοσης σε όλα τα εργοστάσια που θα δημιουργηθούν στο μέλλον και το σχεδιασμό του εξοπλισμού του ομίλου, καθώς και την ενίσχυση κουλτούρας για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στους εργαζομένους.

Κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, ο όμιλος Fiat αναγνώρισε τις βασικές ενέργειες στις οποίες θα εστιάσει, οι οποίες είναι:

  • Ανάκτηση θερμότητας από αέρια καύσης
  • Ενίσχυση θερμικής μόνωσης
  • Τηλεχειρισμός φωτιστικών συστημάτων LED
  • Χρήση αποδοτικότερων ηλεκτρικών κινητήρων
  • Τοποθέτηση μετατροπέων στους ηλεκτρικούς κινητήρες
  • Ελαχιστοποίηση απωλειών πεπιεσμένου αέρα και ατμού

Σύμφωνα με τον κύριο Enrico Atanasio, Διευθύνοντα Σύμβουλο Fiat Group Automobiles Hellas: «Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης σχετικά με το περιβάλλον, θα διασφαλίσει την ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης του ομίλου στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης. Ως όμιλος, καταλαμβάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εμπλέξουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβάνοντας τους παραγωγούς ενέργειας, τους καταναλωτές και τις κυβερνήσεις. Έχουμε δεσμευτεί στην περαιτέρω μείωση των αέριων ρύπων και στην προώθηση του πιο κατάλληλου τρόπου χρήσης ενέργειας σε όλες μας τις δραστηριότητες».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όμιλο FIAT
Η Fiat SpA ιδρύθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας στις 11 Ιουλίου του 1899 από μια ομάδα τοπικών επιχειρηματιών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Giovanni Agnelli. Σε λιγότερο από 10 χρόνια από την ίδρυση της, η Fiat SpA έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας. Αν και η κύρια ασχολία της εταιρείας αφορούσε στην κατασκευή αυτοκινήτων, οι δραστηριότητές της διευρύνθηκαν σε άλλους τομείς των μεταφορών, που περιλαμβάνουν την αεροπλοΐα, τα τρένα, τα επαγγελματικά οχήματα, τα λεωφορεία, τα αγροτικά μηχανήματα και τις ναυτικές μηχανές. Η προϊοντική αυτή διαφοροποίηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της στρατηγικής της εταιρείας για παγκοσμιοποίηση και εδραίωσε τη Fiat ως έναν από τους ισχυρότερους βιομηχανικούς ομίλους. Σήμερα, ο όμιλος Fiat είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερους από 190.000 υπαλλήλους σε 190 χώρες. Διαθέτει 188 εργοστάσια και 117 κέντρα έρευνας και εξέλιξης. O όμιλος Fiat ενεργοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου με τις μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth καθώς κι επαγγελματικά οχήματα με τα διακριτικά της Fiat (Fiat Professional). Ο όμιλος Fiat ελέγχει επίσης τη Ferrari και τη Maserati.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όμιλο FIAT στην Ελλάδα
Η Fiat Group Automobiles Hellas ιδρύθηκε το 1989 ως θυγατρική της Fiat Group Automobiles SpA. Στην Ελλάδα η Fiat Group Automobiles Hellas εκπροσωπεί τις ιταλικές μάρκες: Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth αλλά και τη Fiat Professional. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στο χώρο της μακροχρόνιας εκμίσθωσης αυτοκινήτων για τα επιβατικά και των χρηματοδοτήσεων καινούριων ή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, επιβατικών και επαγγελματικών μέσω των FGA Capital και FGA Bank. Η Fiat Group Automobiles Hellas με διευθύνοντα σύμβουλο τον κο Enrico Atanasio απασχολεί 80 άτομα και διαθέτει τα προϊόντα της μέσω δικτύου 38 διανομέων.

Πηγή: Fiat Auto Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!