NEA

Video: Οι Renault και Nissan εμπαίζουν το Chevrolet Volt!

renault-nissan-gas-everything

Οι δύο εταιρίες φαντάζονται ένα κόσμο που τα πάντα λειτουργούν από την καύση υγρών καυσίμων εκπέμποντας ρύπους…

Οι Renault και Nissan είναι δύο εταιρίες που επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση «προσπερνώντας» τα υβριδικά. Η Nissan έχει να παινεύεται πως είναι η πρώτη εταιρία που λανσάρει ηλεκτροκίνητο ευρείας παραγωγής (το Leaf) ενώ η Renault ετοιμάζει από τον επόμενο χρόνο μαζική διάθεση ηλεκτροκίνητων βασισμένα σε κοινόχρηστη τεχνολογία.

Με τίτλο «Ένας κόσμος που τα πάντα λειτουργούν με βενζίνη» το βίντεο είναι αρκετά διασκεδαστικό αφού καμία συσκευή δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει. Το πιο ενδιαφέρον σημείο όμως είναι την στιγμή που ένας ιδιοκτήτης Chevrolet Volt ανεφοδιάζει το αμάξι του με βενζίνη.

Αλήθεια, πόσο ηλεκτροκίνητο είναι ένα αυτοκίνητο που πέρα από 40-80 km απαιτεί αμόλυβδη για να αυξήσει την αυτονομία του; Πόσο ηλεκτροκίνητο μπορείς να το αποκαλέσεις όταν θεωρητικά τα EV είναι οχήματα μηδενικών ρύπων; Το Volt -σα να λέμε Ampera- είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο που βελτιώνει το ζήτημα της αυτονομίας αλλά όχι να μας το πλασάρουν και σαν ηλεκτροκίνητο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!