ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Bosch γιορτάζει τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της

bosch-experimental-diesel-injection-pump-tried-out-in-an-automobile
Η Bosch ήταν η πρώτη εταιρία που παρουσίασε σύστημα ψεκασμιύ ευρείας χρήσης για πετρελαιοκινητήρες. Στην φωτογραφία φαίνεται ένας κινητήρας του 1927 με πρωτότυπο σύστημα ψεκασμού.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, με την παρουσία του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Roland Wegener, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, η Bosch γιόρτασε τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της και τα 150 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή της Robert Bosch.

  • bosch-diesel-injection-pumpΣτην εκδήλωση του εορτασμού της επετείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Bosch στο Κορωπί, συμμετείχαν πελάτες, εκπρόσωποι του Τύπου, συνεργάτες και το προσωπικό της εταιρείας, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της 125ετούς επιτυχίας της εταιρείας. Το 1886 ο 25χρονος Robert Bosch άνοιξε το “Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering” (Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας) στη Στουτγάρδη. Ήταν η αρχή της ιστορίας μιας εταιρείας που παρά τις διακυμάνσεις που παρουσίασε στην διάρκεια του χρόνου παρέμεινε πάντα ζωντανή.
  • Σήμερα, ο όμιλος Bosch είναι ένας κορυφαίος παγκοσμίως προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών. Η Bosch επενδύει σχεδόν 4 δις ευρώ κάθε χρόνο στην έρευνα και την ανάπτυξη και πραγματοποιεί περίπου 4.000 εγγραφές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ετησίως, δηλαδή περίπου 15 κάθε ημέρα. Η καινοτομία σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της εταιρείας προωθείται από την αρχή της «Τεχνολογία για τη Ζωή». Με βάση αυτή, δημιουργούνται λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια – κυρίως λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσικών πόρων.
  • Η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα και η εμπιστοσύνη – οι θεμελιώδεις αξίες του ιδρυτή της εταιρείας Robert Bosch – εξακολουθούν να είναι βασικά στοιχεία της εταιρικής κουλτούρας και της επιχειρηματικής στρατηγικής της. Στο πνεύμα του ιδρυτή της, ο Όμιλος Bosch συνεχίζει να αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική και περιβαλλοντική της ευθύνη. Το παρελθόν της εταιρίας τροφοδοτεί το μέλλον της.


Σχετικά με την Bosch.
Η Bosch το 2011 γιορτάζει τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, με περίπου 285.000 υπαλλήλους, είχε πωλήσεις της τάξης των 47,3 δις ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 στους τομείς τεχνολογίας οχημάτων και βιομηχανίας, καταναλωτικών αγαθών και τεχνολογίας κτηρίων.

Τον  Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 350 θυγατρικές επιχειρήσεις σε πάνω από 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η παγκόσμια ανάπτυξη, η παραγωγή και το δίκτυο πωλήσεων είναι η προϋπόθεση για μεγαλύτερη εξέλιξη. Η Bosch επένδυσε το 2010 περίπου 3,8 δις ευρώ για την έρευνα και την ανάπτυξη και πραγματοποίησε πάνω από 3.800 εγγραφές πατεντών παγκοσμίως. Με όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, η Bosch ενισχύει την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς.

Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.
Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Πηγή: Robert Bosch Α.Ε.

Ετικέτες

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!
Back to top button
Close
Close