NEA

Ford, τέλος εποχής με τα CD-player…

Ford In-Car Entertainment

Καθώς οι πωλήσεις των CD πέφτουν, η Ford στρέφεται σε πλήρως ψηφιακά μέσα ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο…

  • Οι πωλήσεις των CD γενικά πέφτουν, ενώ ο αριθμός πωλήσεων ψηφιακών άλμπουμ ανεβαίνει.
  • Το 95% των αγοραστών του νέου Focus επιλέγει μοντέλα με είσοδο AUX για τη σύνδεση συσκευών MP3 και το 90% προτιμά Bluetooth για ασύρματη επικοινωνία
  • Ξεκινώντας από φέτος τον Ιούλιο, η Ford αυξάνει τη διαθεσιμότητα ψηφιακών συστημάτων ήχου Digital Audio Broadcasting (DAB) στην Ευρώπη, είτε ενσωματώνοντάς τα στο βασικό εξοπλισμό μερικών μοντέλων ή προσφέροντάς τα προαιρετικά σε επιλεγμένες αγορές
  • Το Ford SYNC που αναμένεται στην Ευρώπη το 2012 θα προσφέρει στους πελάτες ένα νέο επίπεδο συνδεσιμότητας με τα μελλοντικά Ford

Οι κασέτες που κάποτε σηματοδότησαν μία επανάσταση στα συστήματα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, εκτοπίστηκαν από τα επαναστατικά για την εποχή τους compact disc. Τώρα ανάλογο προδιαγράφεται το μέλλον των CD players καθώς η Ford και άλλες εταιρίες αυτοκινήτων απαντούν στις απαιτήσεις των πελατών για πλήρως ψηφιακά συστήματα με αυξημένη συνδεσιμότητα.

Στο νέο Ford Focus η Ford εγκαταλείπει τα multi-disc CD changers, ενώ ενσωματώνει μία θύρα USB στο βασικό εξοπλισμό και στα περισσότερα μοντέλα τοποθετεί στάνταρ Bluetooth συνδεσιμότητα- καθώς και τα δύο εξυπηρετούν την αυξανόμενη δημοτικότητα των iPods και των συστημάτων αναπαραγωγής μουσικής ψηφιακά. Πράγματι, από το Μάρτιο που κυκλοφόρησε το νέο Focus, το 95% των αγοραστών Focus επέλεξε μία έκδοση με θύρα USB και είσοδο AUX για MP3 και άλλες φορητές συσκευές, ενώ τα νέα μοντέλα Focus που κυκλοφορούν στην Ευρώπη – σε ποσοστό 90% – διαθέτουν Bluetooth.

«Η τεχνολογία συστημάτων ψυχαγωγίας για τα αυτοκίνητα εξελίσσεται ταχύτερα από σχεδόν οποιοδήποτε στοιχείο της αυτοκινητιστικής εμπειρίας» δήλωσε η Sheryl Connelly, global trends & futuring manager, Ford Motor Company.  «Τα CD players των αυτοκινήτων – όπως άλλωστε και τα τηλέφωνα με κέρμα – θα αντικατασταθούν σύντομα με τα αντίστοιχα ηχοσυστήματα νέων τεχνολογιών». Καθώς οι λάτρεις της μουσικής μεταφέρουν τις μουσικές τους λίστες από τα CD σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και στρέφονται στην αγορά μουσικής μέσω Διαδικτύου, η Ford προγραμματίζει μία στοχευμένη στροφή προς την πλήρως ψηφιακή ψυχαγωγία, γνωστή ως in-car entertainment.

Η αγορά μουσικής μέσω διαδικτύου επιταχύνει την εξαφάνιση των CD

Σε όλη την Ευρώπη, η Ford προσφέρει αυτή τη στιγμή συνδεσιμότητα μέσω USB, Bluetooth και AUX για συσκευές ΜΡ3, επιπλέον του CD player. Αλλά καθώς η χρήση CD σταδιακά ατονεί, σύντομα οι ψηφιακές συσκευές θα γίνουν κανόνας. «Η Ford θα εξακολουθεί να προσφέρει CD players εφόσον υπάρχει ζήτηση» δήλωσε ο Ralf Brosig, multimedia manager, Ford Ευρώπης. «Ωστόσο, μελλοντικά πιστεύουμε ότι οι προτιμήσεις των πελατών θα μας οδηγήσουν σε μία πλήρως ψηφιακή προσέγγιση της ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο». Η Ford θα κάνει ένα μεγάλο βήμα με την άφιξη του προηγμένου συστήματος SYNC με το σύστημα MyFord Touch στην Ευρώπη, που θα δούμε για πρώτη φορά στο Ford Focus.

Το σύστημα θα ικανοποιήσει άμεσα τις υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις των πελατών της Ford, αποτελώντας ένα προηγμένο κόμβο multimedia ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, με επιλογές συνδεσιμότητας όπως θύρες USB, καρτών SD, RCA και Bluetooth. Το σύστημα θα λειτουργεί και σαν ασύρματο hotspot που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης για μέχρι πέντε συσκευές, παρέχοντας συνδεσιμότητα μέσω USB ή κινητών τηλεφώνων που θα λειτουργούν ως modem. Αυτό επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες ‘υπολογιστικού νέφους’ όπως αυτές που παρουσιάστηκαν πρόσφατα δηλαδή Apple iCloud, Amazon Cloud Drive και Google Music, καταργώντας έτσι την ανάγκη μεταφοράς μουσικών συσκευών αποθήκευσης μέσα στο όχημα. Η Ford προβλέπει ότι δύο εκατομμύρια οχήματα εφοδιασμένα με SYNC θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη μέχρι το 2015.

Το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB υπογραμμίζει  την τεχνολογική υπεροχή της Ford

Σήμερα η Ford θεωρείται ηγέτης στην τεχνολογία ραδιοφώνου DAB (Digital Audio Broadcasting) την ποία προσφέρει στους πελάτες της με τη μορφή DAB, DAB+ και DMB. Ήδη 150.000 οχήματα εφοδιασμένα με DAB κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από αυτό το μήνα, η κάλυψη θα επεκταθεί καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που χρησιμοποιούν ένα από τα τρία συστήματα DAB συμπληρωματικά ή σε αντικατάσταση της παραδοσιακής υποδομής αναλογικής μετάδοσης.

Με την προσθήκη του ραδιοφώνου DAB στο βασικό εξοπλισμό του Ford Focus στη Βρετανία, η εν λόγω τεχνολογία θα προσφέρεται σε 90.000 πελάτες μόνο στη συγκεκριμένη την αγορά, ενώ πάνω από το 50% Mondeo και Galaxy που πωλήθηκαν το 2011 στη Βρετανία έχουν ραδιόφωνο DAB, και πάνω από το 80% των πελατών του S-MAX απολαμβάνει αυτή την τεχνολογία. Το ραδιόφωνο DAB προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα ήχου και καλύτερη λειτουργική δομή για το χρήστη επιτρέποντας αποδοτικότερη χρήση των διαθέσιμων ραδιοσυχνοτήτων, με αποκλειστικούς σταθμούς DAB και αυξημένες επιλογές για τους ακροατές.

Το 2003, η Ford έγινε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσέφερε Ψηφιακό Ραδιόφωνο DAB (με τοποθέτηση από το Δίκτυο Εμπόρων). Η Βρετανία θεωρείται από τις πιο προηγμένες Ευρωπαϊκές αγορές στην κάλυψη DAB. Εργοστασιακά ραδιόφωνα DAB έκαναν το ντεμπούτο τους στη Βρετανία στα μοντέλα Ford Focus, C-MAX και Kuga το 2008, ενώ προσφέρονται στάνταρ στα C-MAX και Grand C-MAX από το 2010.

Πηγή: Ford Motor Hellas

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company, ηγέτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα στο Dearborn, Mich., κατασκευάζει ή διανέμει αυτοκίνητα σε έξι ηπείρους.  Έχοντας περίπου 166.000 εργαζόμενους και 70 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, οι αυτοκινητιστικές μάρκες της εταιρίας περιλαμβάνουν τις Ford και Lincoln. Η εταιρία παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Ford, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.fordmotorcompany.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 51 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 66.000 άτομα. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division για την υποστήριξη των πελατών  και 22 εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών. Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. to na valei aftin tin tehnologia i FORD se autokinita paragogis einai poli kalo gia emas pisteuo gt mas glitonei sto na agorasoume emeis ena kenourgio CDplayer gia to autokinito mas pou na ehei kai thira USB gia to stikaki mas kai Bluetooth. Tora den xero ti tha poun i viomihanies pou vgazoun afta ta CDplayer opos i Pioneer!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button