NEA

Η Bridgestone φέρνει το μεγαλύτερο ελαστικό του κόσμου στην Ευρώπη

bridgestone-brings-world_s-largest-tyre-to-europe-1

Το ράντιαλ χωματουργικό ελαστικό 59/80 R63 για ανοιχτό ορυχείο στη Σουηδία

  • Για πρώτη φορά, η Bridgestone έφερε το μεγαλύτερο ελαστικό παγκοσμίως, διάστασης 59/80 R63, στις Ευρωπαϊκές ακτές. Έξι χωματουργικά ελαστικά, με διάμετρο 4.02 μέτρων εκφορτώθηκαν στο Gothenburg της Σουηδίας, στις 10 Αυγούστου. Μετά από εκεί, οι γίγαντες της Bridgestone μεταφέρθηκαν 1.500 χλμ βόρεια στο Aitik, στο ανοιχτό ορυχείο χαλκού στη Λαπωνία. Εκεί θα χρησιμοποιηθούν σε ένα μοντέλο ηλεκτρικής τελικής μετάδοσης ενός οχήματος από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως: το φορτηγό ορυχείων Caterpillar 795F, το οποίο, με πλήρες φορτίο ζυγίζει 570 τόνους.
  • Το χωματουργικό ελαστικό της Bridgestone VRPS® (V-Steel Rock Premium Service) σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει φορτία άνω των 100 τόνων και να λειτουργεί κάτω από τις σκληρότερες συνθήκες. Κατασκευάζεται στο Kitakyushu, εξειδικευμένο εργοστάσιο χωματουργικών ελαστικών της Bridgestone στην Ιαπωνία. “Παρόλο που τα ελαστικά διάστασης 59/80 R63 χρησιμοποιούνται ήδη σε ανοιχτά ορυχεία στην Αμερική και την Αυστραλία, είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα ελαστικά της Bridgestone χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη” δηλώνει ο Mats-Johan Adner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bridgestone Σουηδίας. “Είμαστε περήφανοι που επελέγη η Bridgestone για ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα φορτηγά ορυχείων ηλεκτρικής μετάδοσης.”
  • Ειδικός χειρισμός.
    Με διάμετρο μεγαλύτερη από δύο φορές το ύψος του μέσου ανθρώπου, πλάτος 1.47 μέτρων και βάρος 5.75 τόνων, τα ελαστικά αυτά απαιτούν ειδικές συνθήκες χειρισμού, μεταφοράς και αποθήκευσης, Στο Gothenburg, έξι στο σύνολο τους τηλεσκοπικοί φορτωτές και ανυψωτικά μηχανήματα 16 τόνων ανέλαβαν να σηκώσουν τα ελαστικά από τα κοντέινερ και να τα φορτώσουν πάνω σε μία γιγαντιαία ρυμουλκούμενη καρότσα σε διάστημα λιγότερο από τρεις ώρες. “Το λιμάνι του Gothenburg χειρίστηκε την αποστολή με μεγάλο επαγγελματισμό” δήλωσε ο Erwin Lever, Product Manager στη Bridgestone Σουηδίας. “Η ασυνήθιστη αυτοκινητοπομπή προσέλκυσε μεγάλη προσοχή στην μακρά της πορεία προς τα βόρεια.”
  • Η Bridgestone αυξάνει τη δυνατότητα παραγωγής
    Η Bridgestone είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής χωματουργικών ελαστικών, που προμηθεύει με πλήρη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών όσους ασχολούνται με τα ορυχεία, τις κατασκευές, τις εθνικές οδούς και τα λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για μεγάλα και πολύ μεγάλα ράντιαλ χωματουργικά ελαστικά, η Bridgestone επεκτείνει τη δυνατότητα παραγωγής του πρότυπου εργοστασίου της Kitakyushu σε 130 τόνους ημερησίως μέχρι το 2013.
  • Το ορυχείο Aitik στη βόρεια Σουηδία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού στην Ευρώπη. Η διαχειρίστρια εταιρία του ορυχείου Boliden, κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία μετάλλων, παρήγγειλε ήδη άλλο ένα σετ από έξι ελαστικά Bridgestone VRPS διάστασης 59/80 R63, για παράδοση τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι Επίσημος Αντιπρόσωπος της Bridgestone στην Ελλάδα. Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι θυγατρική εταιρεία της ΕΛΤΡΑΚ που έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των μηχανημάτων Caterpillar στην Ελλάδα από το 1982. Η ΕΛΤΡΑΚ έχει μπει δυναμικά και στον κλάδο ανταλλακτικών αυτοκινήτων μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΛΤΡΕΚΚΑ.

Η Bridgestone Europe (BSEU), με Ευρωπαϊκά γραφεία στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο – αποτελεί αποφασιστικής σημασίας θυγατρική εταιρία της Bridgestone Corporation, της μεγαλύτερης εταιρίας παγκοσμίως κατασκευής ελαστικών και λοιπών προϊόντων από καουτσούκ, με έδρα το Τόκιο. Η Bridgestone Europe διαθέτει ένα κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης, 8 εργοστάσια και γραφεία σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους. Τα κορυφαία ελαστικά της BSEU πωλούνται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Ελαστράκ Α.Ε.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!