NEA

H Nissan επιταχύνει στις υποδομές φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων

nissan_leaf_05

Η  Nissan συνεργάζεται με κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες που σχετίζονται με την κατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με σκοπό την ταχύτατη ανάπτυξη φθηνών και μικρών ταχυφορτιστών για ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ προωθεί με γοργούς ρυθμούς την εγκατάσταση ταχυφορτιστών για δημόσια χρήση ανά την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία μεταξύ των  Nissan, Circutor, DBT, EFACEC, Endesa και της Siemens αναμένεται να οδηγήσει σε μια δραματική μείωση της τιμής των συσκευών ταχυφόρτισης – πάνω από το 50% της σημερινής τους τιμής και κάτω από τα 10.000 € – ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο  μια επικερδή δραστηριότητα και  για  επιχειρήσεις  όπως πρατήρια καυσίμων, παρκινγκ αυτοκινήτων και πολυκαταστήματα λιανικής πώλησης.   Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι οδηγοί ενός Nissan LEAF μπορούν  να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για μεγαλύτερες διαδρομές και να επαναφορτίζουν την μπαταρία του αυτοκινήτου  στο 80%, σε λιγότερο από μισή ώρα.

  • Η τιμή των ταχυφορτιστών θα μειωθεί κατά το ήμισυ από τις αρχές του 2012.
  • Η Nissan σχεδιάζει την τοποθέτηση χιλιάδων ταχυφορτιστών σε όλη την Ευρώπη από τα τέλη του 2012.
  • Ο στόχος είναι οι ιδιοκτήτες του ηλεκτροκίνητου Nissan LEAF, να πραγματοποιούν μεγαλύτερες διαδρομές με άνεση και ευκολία.
  • Η Φόρτιση της μπαταρίας (στο 80%) θα γίνεται μέσα σε 30 λεπτά

Με το εγχείρημα αυτό αναμένεται ότι θα υπάρξουν χιλιάδες ταχυφορτιστές σε όλη την Ευρώπη από το τέλος του 2012, με την προοπτική να γίνουν δεκάδες χιλιάδες μέχρι το 2015. Η υποδομή αυτή, θα ανοίξει την  αγορά του Nissan LEAF σε ένα εντελώς νέο φάσμα πελατών που περιστασιακά χρειάζεται να κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές. Οι παραδόσεις του Nissan LEAF έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Έχουν επίσης ξεκινήσει οι παραγγελίες του οχήματος για την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Πηγή: Nissan Greece

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!