NEA

Η Alfa Romeo στη Διεθνή Έκθεση της Bologna 2011

alfa-bologna-1

Η ιταλική Έκθεση είναι ένα σημαντικό γεγονός, όπου φυσικά η Alfa Romeo ήταν αδύνατο να μην δώσει το παρών, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή της στις αξίες των νέων ανθρώπων, στους οποίους προσφέρει ελκυστικά και ασφαλή αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, ενώ μοιράζεται μαζί τους τις ίδιες αξίες και τους ίδιους τρόπους έκφρασης στη μουσική, στο web και στη νέα ψηφιακή τεχνολογία.

  • Η μάρκα που το όνομά της είναι συνώνυμο με την απόλαυση της οδήγησης, την τεχνολογία αιχμής, τις εξαιρετικές επιδόσεις, την κορυφαία ασφάλεια, την αγάπη για την αυθεντικότητα, κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην ιταλική Έκθεση. Αυτές τις αξίες βρίσκουμε πίσω από την Alfa Romeo Giulietta TCT και σε δυο άλλες εξέχουσες παρουσίες – τη MiTo TwinAir Turbo και την Giulietta 120 HP 1.4 LPG Turbo – και οι δυο εξίσου ικανές να συνδυάσουν το σεβασμό στο περιβάλλον με την κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση.
  • alfa-bologna-2Τα φώτα καταρχάς πέφτουν στην όμορφη Giulietta Distinctive 170 HP 2.0 JTDM-2 με το κιβώτιο Alfa TCT, το καινοτόμο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που εγγυάται την άνετη οδήγηση με την σπορτίφ αίσθηση, τα μικρότερα κόστη και τη μειωμένη κατανάλωση. Διαθέσιμη επίσης και με τον βενζινοκινητήρα 170 HP 1.4 TB MultiAir, η Giulietta TCT είναι ένα αυτοκίνητο με τον καλύτερο συνδυασμό οικονομίας/δύναμης στην κατηγορία της. Η μετάδοση μπορεί να είναι πλήρως αυτόματη ή σειριακή μέσω του χειροκίνητου ελέγχου του κιβωτίου με τα ” paddles” πάνω στο τιμόνι. Επιπρόσθετα, ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει το χαρακτήρα του αυτοκινήτου του μέσω του επιλογέα Alfa DNA για να δώσει βαρύτητα στην άνεση, τις επιδόσεις, την ασφάλεια και την οικονομία.
  • Η Giulietta MultiAir με το κιβώτιο Alfa TCT είναι το πιο οικολογικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο της κατηγορίας της. Για την ακρίβεια, σημειώνει εκπληκτικά χαμηλά νούμερα σε κατανάλωση και ρύπους (5,2 λίτρα/100 χλμ. στο συνδυασμένο κύκλο και 121 g/km εκπομπές CO2) και την ίδια στιγμή προσφέρει τις εξαιρετικές επιδόσεις που αξίζει μια Alfa Romeo: τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώρα και 0-100 σε 7,7 δευτερόλεπτα. Ακόμη και όταν εξοπλίζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 170 HP 2.0 JTDM-2, οι επιδόσεις της βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας. Συγκρινόμενη με το χειροκίνητο κιβώτιο, επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα αντί σε 8,0 δευτερόλεπτα. σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, η κατανάλωση (συνδυασμένος κύκλος) πέφτει από τα 4,7 λίτρα/100 χλμ. στα 4,5 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 119 g/km (124 g/km με το χειροκίνητο κιβώτιο). Υπολογίζοντας μαζί με αυτά τα δεδομένα και τα χαμηλά κόστη συντήρησης, αλλά και την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, προκύπτει μια ιδανική επιλογή και για τους εταιρικούς στόλους.
  • Η Giulietta Euro5 με τον κινητήρα 120 HP 1.4 Turbo dual-fuel (LPG και βενζίνη) θα στέκεται δίπλα στην Giulietta TCT στο περίπτερο της Έκθεσης της Bologna. Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός μεταξύ δύναμης και τεχνολογίας, βασισμένος στις εταιρικές αξίες, διότι έχει την ικανότητα να συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και χαμηλά κόστη λειτουργίας. Διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις (Progression και Distinctive) για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, η νέα αυτή έκδοση διαθέτει επιδόσεις που είναι κορυφαίες στην κατηγορία της. Ειδικότερα, με ισχύ 120 ίππων (88 kW) στις 5.000 στροφές και ροπή 206 Nm (21 kgm) στις 1.750 στροφές, η Giulietta LPG επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δευτερόλεπτα.
  • Τα μοντέλα της Giulietta που θα έχει την ευκαιρία το κοινό της Έκθεσης να δει από κοντά έχουν την υψηλή φιλοσοφία των πραγματικών νικητών, όπως αποδεικνύουν και οι επιδόσεις τους, αλλά δεν περιορίζονται εκεί. Το αυτοκίνητο είναι ένα πλήρως λειτουργικό σύνολο, με ένα ευρύχωρο εσωτερικό και κορυφαία άνεση, ενώ η ασφάλεια ρεκόρ που προσφέρει (στη μέτρηση Euro NCAP 2010 πήρε 5 αστέρια, ενώ συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία συγκρινόμενη ακόμη και με ένα compact σεντάν) συμπληρώνεται από την εξαιρετική της απόδοση στα κόστη λειτουργίας, αφού για παράδειγμα ο πετρελαιοκινητήρας χρειάζεται τη φροντίδα του σέρβις κάθε 35.000 χλμ.
  • alfa-bologna-3Η Alfa Romeo MiTo βρίσκει στην ιταλική Έκθεση την ιδανική ευκαιρία για να παρουσιάσει τη νέα TwinAir Turbo των 85 ίππων, που θα λανσαριστεί σε λίγους μήνες και στην Ελληνική αγορά. Ο καινοτόμος δικύλινδρος TwinAir κινητήρας ψηφίστηκε ως “International Engine of the Year 2011” και εγγυάται κορυφαία αμεσότητα και απόκριση όχι μόνο με την απόδοση των 85 ίππων αλλά και με την εξαιρετική ροπή των 145 Nm που παράγει σταθερά από τις 2.000 έως τις 3.500 στροφές. Και φυσικά με εξαιρετικά νούμερα στην κατανάλωση καυσίμου και στα επίπεδα εκπομπών ρύπων (μόλις 98 g/km CO2).
  • Ο χώρος στο περίπτερο της Alfa, όμως, φιλοξενεί και τη MiTo “Quadrifoglio Verde”, η οποία έχει ανανεωθεί με αυθεντικά και ελκυστικά στιλιστικά στοιχεία και άλλα χαρακτηριστικά που αυξάνουν τις επιδόσεις της στον τομέα της άνεσης. Η MiTo Quadrifoglio Verde είναι εξοπλισμένη με τον δυνατό κινητήρα 1.4 MultiAir Turbo των 170 ίππων (ο οποίος κέρδισε τη διάκριση Best New Engine of the Year 2010) και προσφέρει το εξαιρετικό σύστημα “Alfa Active Suspension”, που προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς τη λειτουργία των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, τα οποία εξελίχθηκαν από τους τεχνικούς της Alfa Romeo με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της Magneti Marelli.
Πηγή: Fiat Auto Hellas

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!