NEA

PSA, με νέους τρικύλινδρους κινητήρες

psa-3cylinder-production-factory-23

Ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί η γραμμή παραγωγής των νέων τρικύλινδρων κινητήρων στο εργοστάσιο Tremery…

  • Οι νέοι κινητήρες θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά στο Peugeot 208 που θα κυκλοφορήσει το πρώτο τετράμηνο του 2012. Με ένα κύλινδρο λιγότερο (σε σχέση με τους τετρακύλινδρους) τα νέα μοτέρ διακρίνονται για την μειωμένη κατανάλωση και εκπομπή CO2. Συγκεκριμένα, ο 1.2 VTI αποδίδει 82 PS (118 Nm) με εκπομπή CO2 104 g/km ενώ ο μικρότερος 1.0 VTi των 68 PS (95 Nm) δε ξεπερνά τα 100 g/km (99 για την ακρίβεια).
  • To βάρος του 1.2 φτάνει τα 64,1 kg ενώ του 1.0 τα 59,6 kg, ελαφρύτεροι έως και 25 kg σε σχέση με τον 1.000άρη της Toyota. Μεγάλο βάρος δόθηκε στην μείωση των εσωτερικών τριβών με ειδική επένδυση (DLC ή Diamond Like Carbon), η αντλία λαδιού είναι μεταβαλλόμενης γεωμετρίας, ο ψεκασμός είναι έμμεσος (ο άμεσος έχει υψηλό κόστος) ενώ η σχέση συμπίεσης είναι 11:1. Η εξαγωγή είναι ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή, το μπλοκ είναι αλουμινένιο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!