NEA

O μικρότερος V12 στον κόσμο!

small-handmade-v12-by-patelo

Αν δεν είναι ο μικρότερος τότε είναι από τους μικρότερους πολυκύλινδρους κινητήρες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και ας λειτουργεί με αέρα!

  • Όταν υπάρχει φαντασία, μεράκι και φυσικά ταλέντο ένας μάστορας μπορεί να κατασκευάσει απίστευτα πράγματα. Στο καταπληκτικό βίντεο παρακολουθείστε τον Ισπανό Patelo να αφιερώνει περίπου 1.200 h για να κατασκευάσει από την αρχή στον τόρνο, στην φρέζα, στο δράπανο, στον τροχό ένας προς ένα τα εξαρτήματα που απαρτίζουν ένα V12 κινητήρα με χωρητικότητα μόλις 12 cm3! Αν δεν έχετε ακούσει κάτι άλλο τότε αυτός είναι ο μικρότερος V12 στον κόσμο.
  • Δώστε βάση στην λεπτομέρεια, στη κατεργασία και το φινίρισμα που αποτελούν ένα καλό εκπαιδευτικό μάθημα (για αυτό λειτουργεί με αέρα με παροχή 0,1 kg/cm2) για όσους θέλουν να δουν τα βασικά μέρη ενός κινητήρα. Η διάμετρος και η διαδρομή του κυλίνδρου είναι 11,3×10 mm και τα υλικά κατασκευής του κινητήρα είναι χάλυβας, αλουμίνιο και χαλκός. Ο Patelo λέει πως το μοτεράκι δεν είναι προς πώλησης καθώς το αφιερώνει στα τέσσερα – τυχερά θα έλεγα- εγγόνια που έχουν τέτοιο παππού-μαστόρι. Bravo Patelo!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!