NEA

Lexus LF-LC Sports Coupe Concept [vid]

lexus-lf-lc-concept-72

Η Lexus παρουσιάζει το κομψό Υβριδικό 2+2 Sport Coupe Design Concept στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής.

  • Σχεδιαστική μελέτη που δημιουργήθηκε στο Calty αποκαλύπτει τη μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση Lexus
  • Δυναμικά σχήματα, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και εκτενής χρήση κρυστάλλινων επιφανειών αναδεικνύουν το εξωτερικό
  • High-tech εσωτερικό με οργανικά σχήματα και υλικά

Η Lexus αποκάλυψε τη σχεδιαστική μελέτη ενός υβριδικού 2+2 sport coupe στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής. Αποκαλύπτοντας τη μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση Lexus και προβάλλοντας έναν οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, το LF-LC concept θα εκτίθεται στο περίπτερο της Lexus μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

«Βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης αλλαγής στην ιστορία της Lexus – εμπνευσμένης από μία νέα σχεδιαστική τάση» σχολίασε ο Karl Schlicht, Γενικός Διευθυντής τμήματος Product & Marketing Planning της Lexus. «Το νέο GS ενσαρκώνει τη νέα φιλοσοφία στην ανάγλυφη μάσκα που αποτελεί σύμβολο αλλαγής μας.  Τώρα, το επόμενο κεφάλαιο Lexus γράφεται με το coupe design concept που παρουσιάστηκε στο Ντιτρόιτ.  Με μία καταιγιστική εμφάνιση, το υβριδικό 2+2 πρωτότυπο βγάζει στο φως σχεδιαστικά στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν μία σειρά νέων μοντέλων Lexus τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους 24 μήνες».

Απαντώντας στην πρόκληση του Ιαπωνικού Κέντρου της Lexus για το σχεδιασμό ενός φουτουριστικού υβριδικού sport coupe coupe, το εταιρικό στούντιο Calty στο Newport Beach, Calif., θέλησε να δώσει άλλη διάσταση στον επαναπροσδιορισμό του ονόματος Lexus ενισχύοντάς το με περισσότερο συναίσθημα, προηγμένη αισθητική και υψηλή τεχνολογία και διατηρώντας τον προσιτό χαρακτήρα του για premium πελάτες.

«Ολόκληρη η ομάδα σχεδιαστών εργάστηκε με πάθος θέλοντας να απεικονίσει με τα κατάλληλα στοιχεία την εξέλιξη Lexus» δήλωσε ο Kevin Hunter, διευθυντής του Calty. «Το LF-LC concept ενσαρκώνει το όραμά μας για ένα premium σπορ coupe». Το LF-LC προβάλλει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Lexus μέσα από την τολμηρή μάσκα Lexus και την αρχιτεκτονική του πίσω τμήματος. Συναρπαστικές καμπύλες συνδυάζονται με δυναμικές γωνίες, δημιουργώντας ένα γοητευτικό σύνολο.

Πλαισιωμένη από ένα βαθύ αλουμινένιο πλαίσιο η μάσκα αποκτά ανάγλυφη τρισδιάστατη μορφή, ενώ οι αεραγωγοί στις κάτω γωνίες αποτελούν μία σύνθεση μοναδικού στυλ και προηγμένης λειτουργικότητας. Τα φώτα ημέρας έχουν σχήμα “L” ενώ οι κάθετοι προβολείς ομίχλης υιοθετούν δομή με κουκίδες που ‘σβήνουν’ σταδιακά επιτυγχάνοντας μία αίσθηση κίνησης.

Το προφίλ του LF-LC προβάλλει μία ισχυρή, δυναμική σιλουέτα. Οι γραμμές του δίνουν έμφαση στην κατεύθυνση και την κίνηση. Η κρυστάλλινη οροφή συνδυάζεται με μία ελαφριά κολόνα και το σύνολο παραπέμπει σε σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η ανερχόμενη γραμμή παραθύρων με διακοσμητικά ένθετα από γυαλισμένο αλουμίνιο ξαφνιάζουν. Γενικά, η σχεδίαση των κρυστάλλινων επιφανειών και της οροφής βελτιώνει την ορατότητα για τον οδηγό προάγοντας τη φινέτσα του αυτοκινήτου.

Οι δυναμικές γραμμές της καμπίνας δίνουν το παρών και στο πίσω τμήμα, ενσωματώνοντας το σχεδιαστικό θέμα της εμπρός μάσκας και δημιουργώντας μία μοναδική αίσθηση πλάτους. Τα πίσω φώτα χρησιμοποιούν εσωτερικό φωτισμό που επιτείνει την αίσθηση βάθους. Τα πίσω φώτα ομίχλης ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία (dot matrix) με τους εμπρός προβολείς ομίχλης. Οπτικά, τα πίσω φώτα και τα φώτα ομίχλης επαναλαμβάνουν το σχήμα “L” και οδηγούν το βλέμμα στη δυναμική τετραπλή απόληξη εξαγωγής Lexus.

Στο εσωτερικό του LF-LC παρατηρούμε μία αισθητική αντιθέσεων όπου στο high-tech  περιβάλλον κυριαρχούν μαλακά υλικά και οργανικά σχήματα στοχεύοντας στην επίτευξη ελκυστικής εμφάνισης και λειτουργικότητας. Το cockpit αποπνέει ευρυχωρία και ασφάλεια. Ο οδηγός πλαισιώνεται από πλαϊνά πάνελ με έντονες εσοχές και μία ψηλή, καμπύλη κονσόλα. Η έμφαση δίδεται στα χειριστήρια και το δρόμο.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Lexus να προσφέρει μία ‘διαισθητική’ οδηγική εμπειρία, το LF-LC περιλαμβάνει μία τηλεχειριζόμενη συσκευή οθόνης αφής για να μπορεί ο οδηγός να ελέγχει τα χειριστήρια χωρίς αλλαγή θέσης ή μεταβολής του πεδίου ορατότητας.

Δύο οθόνες LCD 12,3 ιντσών προβάλλουν πληροφορίες και οδηγίες πλοήγησης. Οι εντολές εισάγονται μέσω πίνακα ελέγχου της οθόνης αφής που εδράζεται στην κεντρική κονσόλα. Η διεπαφή που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του ηχοσυστήματος και των συστημάτων κλιματισμού και πλοήγησης συνοδεύεται από ανοιγόμενο πληκτρολόγιο αφής για πιο περίπλοκες εντολές. Παρόμοιες επιφάνειες οθόνης αφής σε κάθε πόρτα χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των παραθύρων, των καθρεπτών, των ρυθμίσεων των καθισμάτων και των προσωπικών ρυθμίσεων του συστήματος ψυχαγωγίας.

Ακριβώς μπροστά από τον οδηγό, πολυεπίπεδες ενδείξεις φιλοξενούν αναλογικές και LCD τεχνολογίες. Στο κάτω επίπεδα απεικονίζεται η θερμοκρασία, η στάθμη καυσίμου και το φόντο της ένδειξης Eco. Το μεσαίο επίπεδο περιλαμβάνει τον μηχανικό δακτύλιο του στροφόμετρου. Στο πάνω επίπεδο βλέπουμε τους δείκτες του ταχύμετρου, του στροφόμετρου και την ένδειξη Eco.

Όλη η καμπίνα είναι ντυμένη σε συνδυασμούς δέρματος και σουέτ, με βουρτσισμένα μεταλλικά ένθετα και στοιχεία ξύλου. Τα ελαφριά, αγωνιστικά εμπρός καθίσματα αποτελούνται από πολλαπλά επίπεδα και αντιγράφουν τις γνώριμες ‘διαπλεκόμενες’ καμπύλες του εσωτερικού. Το τιμόνι – ελαφρύ και αγωνιστικού στυλ – ενσωματώνει χειριστήρια και το μπουτόν start. Οι ραφές τονίζουν την αίσθηση οργανικής κίνησης σε όλο το εσωτερικό.

Το LF-LC με κινητήρα μπροστά και πίσω κίνηση, χρησιμοποιεί τεχνολογία Advanced Lexus Hybrid Drive συνδυάζοντας οδηγικές επιδόσεις και απόδοση καυσίμου.

Πηγή: Toyota/Lexus Ελλάς

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!