ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Διπλοσύμπλεκτο» κιβώτιο για ηλεκτροκίνητα!

oerlikon-graziano-multi-speed-transmission-for-electric-cars-1

Η ιταλική εταιρία παρουσιάζει ένα κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων που βελτιώνει τις επιδόσεις ενός EV αλλά και την απόδοση του…

oerlikon-graziano-multi-speed-transmission-for-electric-cars-2Η Oerlikon Graziano (πριν εξαγοραστεί «Graziano Trasmissioni») είναι μία ιταλική εταιρία με μεγάλη ιστορία (ιδρύθηκε το 1951 από τον Graziano με 15 μηχανικούς προσωπικό) που κάνει μικρά θαύματα κλεισμένα σε… κιβώτια. Το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο της McLaren MP4-12C, το αυτόματο 7άρι της Lamborghini Aventador και παλαιότερα τα κιβώτια της Ferrari Modena φέρουν την υπογραφή της εταιρίας.

oerlikon-graziano-multi-speed-transmission-for-electric-cars-3Διευρύνοντας τις δραστηριότητές της η ιταλική εταιρία παρουσίασε ένα κιβώτιο που προσομοιώνει την λειτουργία των συμβατικών με δύο συμπλέκτες (DSG, DCT κ.α.). Αναλυτικότερα, στο κιβώτιο αυτό δεν υπάρχουν συμπλέκτες αλλά δύο μικροί ηλεκτροκινητήρες που οδηγούν ξεχωριστά δύο άξονες. Ο ένας κινεί τον άξονα με την 1η και 3η σχέση ενώ ο άλλος τον άξονα με την 2η και 4η σχέση.  Σύμφωνα με την εταιρία το κιβώτιο που προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να βελτιωσει την αυτονομία έως 15%.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!