ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

GM, το παράθυρο της ευκαιρίας!

Basic RGB

Σε συνεργασία με την ακαδημία τέχνης και σχεδιασμού «Bezalel» στο Ισραήλ η GM κατασκεύασε τα πρώτα διαδραστικά παράθυρα τα οποία αποκαλεί Windows of Opportuniy (Παράθυρα Ευκαιρίας)…

  • Basic RGBΤέτοιου είδους παράθυρα σε κάνουν να ξεχνάς πόσο θα ήθελες ένα in-car σύστημα multimedia για να απασχολούνται τα αγγελούδια σου. Βέβαια, οι ειδικοί της GM κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο νου τους όταν έθεσαν σαν εργασία στους σπουδαστές την δημιουργία των δικών τους εφαρμογών (apps) εξιτάροντας την φαντασία τους.
  • Οι τέσσερις καλύτερες εφαρμογές ήταν το Otto (καρτούν που κινείται ανάλογα με το σκηνικό και τις καιρικές συνθήκες), το Foofu (επιτρέπει ζωγραφική στο παράθυρο), το Spindow (προβάλλει αυτά που βλέπουν άλλοι χρήστες σε άλλα παράθυρα) και το Pond (επιτρέπει στους  χρήστες να ανταλλάσσουν μεταξύ τους αρχεία).

SMS===> Head-Up Display, εικονική απεικόνιση!

  • Φυσικά, τα διαδραστικά παράθυρα δεν πρόκειται να μπουν στην παραγωγή στο άμεσο μέλλον και για την επίδειξη χρησιμοποιήθηκαν συμβατικά παράθυρα με προβολικά μέσα κίνησης και αφής. Ωστόσο, στο… μακρινό μέλλον η GM οραματίζεται πίσω παράθυρα από έξυπνο κρύσταλλο (smart glass) που θα επιτρέπει την αναπαραγωγή εικόνων με διαφορετική διαπερατότητα και ανάλυση.
  • Παρόμοια ιδέα είχε παρουσιάσει η Toyota με το «Window to the World». Βέβαια, τι νόημα έχει να κάποιος να κάθεται και να δημιουργεί διάφορες εικόνες στα πίσω παράθυρα είναι μία άλλη ιστορία. Διότι τα παράθυρα δεν είναι για να κοιτάμε πάνω σε αυτά αλλά μέσα από αυτά. Αλλά είπαμε, αφορούσε ένα διαγωνισμό σπουδαστών, έτσι δεν είναι;

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!