NEA

Mercedes-Benz Citan [new van]

mercedes-benz-citan-1

Mercedes-Benz Citan – το νέο Van διανομών πόλης που φέρει το τριάκτινο αστέρι!

Citan είναι το όνομα του νέου Van διανομών πόλης της Mercedes-Benz. Το όνομα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή στο Κέντρο Σχεδίασης της Mercedes-Benz (Mercedes-Benz Design Centre) στο Sindelfingen της Στουτγάρδης, στη διάρκεια εκδήλωσης η οποία αφορούσε στις δυνατότητες της μάρκας και τις αστικές μεταφορές. Το όνομα Citan προέρχεται από τις λέξεις “City” (Πόλη) και “Titan” (Τιτάνας) τονίζοντας έτσι το ρόλο και την εξειδίκευση του οχήματος στις αστικές μεταφορές, αφού σχεδιάστηκε ειδικά για την απαιτητική και δύσκολη καθημερινή εργασία στην πόλη.

  • Citan – νέο μοντέλο από τις λέξεις “City” και “Titan”
  • Ανάπτυξη προσανατολισμένη στις ανάγκες των πελατών
  • Αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας Mercedes-Benz από κάθε άποψη
  • Παγκόσμια πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων (ΙΑΑ) το Σεπτέμβριο του 2012.
  • Αναμενόμενη τόνωση των πωλήσεων χάρη στο νέο Citan

Ο ιδανικός συνεργάτης για την κίνηση των πόλεων

mercedes-benz-citan-2Η χαρακτηριστική σχεδίασή του είναι τόσο ξεχωριστή όσο και το Citan στο σύνολό του: ένα σκληροτράχηλο, ανθεκτικό και ευέλικτο μικρό επαγγελματικό όχημα, έτοιμο να αναλάβει δράση στις καθημερινές προκλήσεις της πόλης και να ικανοποιήσει κάθε σύγχρονο επαγγελματία από τον κλάδο των υπηρεσιών, του λιανεμπορίου κ.α.

Σχεδιασμένο και δοκιμασμένο με γνώμονα τις αυστηρές προδιαγραφές της Mercedes-Benz, το νέο Citan συμβολίζει την ποιότητα, την αξιοπιστία, την αντοχή και τη μεγάλη εμπειρία της Mercedes-Benz στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Η μεγάλη γκάμα κινητήρων αποτελείται από οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες που προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων (CO2) καθώς και κινητήρες βενζίνης οι οποίοι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και το πακέτο BlueEFFICIENCY. Ήδη σχεδιάζεται επιπλέον και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Επίσης, το Citan προσφέρει γενναιόδωρο χώρο φόρτωσης, με μικρές συνολικά διαστάσεις.

Τα χειριστήρια, το εσωτερικό και η ποιότητα των υλικών και της κατασκευής στο νέο Citan είναι υψηλού επιπέδου. Και εδώ, όπως σε κάθε όχημα της Mercedes-Benz, η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας: το σύστημα ESP περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Παρουσίαση Citan στην αγορά το φθινόπωρο του 2012

mercedes-benz-citan-3Η σημαντική ποικιλία εκδόσεών του, εγγυάται ότι το νέο Van διανομών πόλης θα προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών χρήσεων και εφαρμογών: το Citan θα διατίθεται ως ελαφρύ επαγγελματικό αλλά και επιβατικό όχημα σε διάφορες κατηγορίες μήκους και βάρους. Η παρουσίαση του Citan στην αγορά θα γίνει το φθινόπωρο του 2012. Η πρώτη του επίσημη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων (IAA Commercial Vehicles) στο Ανόβερο.

Αναμενόμενη τόνωση των πωλήσεων χάρη στο νέο μοντέλο

Το νέο Van διανομών πόλης σηματοδοτεί την προσθήκη ενός νέου μοντέλου στην οικογένεια των ελαφρών επαγγελματικών της Mercedes-Benz: το Citan θα αποτελέσει μια ευπρόσδεκτη άφιξη στη αγορά ελαφρών επαγγελματικών, δίπλα στο Vario (6,0 έως 7,5 τόνων), το Sprinter (3,0 έως 5,0 τόνων) και το Vito (2,8 έως 3,2 τόνων), και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων.

Η κατηγορία των μικρών ελαφρών επαγγελματικών (Small Vans)- μια μικρή και εξειδικευμένη αγορά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 – έχει αναπτυχθεί πλέον φτάνοντας τα 700.000 περίπου οχήματα στην Ευρώπη. Η Mercedes-Benz Vans στοχεύει στην απόκτηση ενός μεριδίου 4% έως 5% αυτής της αγοράς.

Ο Volker Mornhinweg, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans, είναι πεπεισμένος για τη μελλοντική επιτυχία του Citan: «Θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την αυξανόμενη απαίτηση για μεταφορά μικρότερων αγαθών σε αστικές περιοχές προς όφελος της μάρκας – όχι μόνο λόγω της ελκυστικής τιμής του οχήματος, αλλά κυρίως χάρη στην υψηλή ποιότητα του προϊόντος μας και τις υπηρεσίες που το συνοδεύουν. Η χαρακτηριστική αξιοπιστία που προσφέρει η Mercedes-Benz, η 24ωρη εξυπηρέτηση του “Service 24h” καθημερινά και η εικόνα της μάρκας μας, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τους επαγγελματίες κατά την επιλογή και αγορά ενός νέου επαγγελματικού οχήματος».

Νέες αγορές για τα Vans της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz δεν έπαψε να επεκτείνει τη γκάμα των Vans της τα τελευταία χρόνια – τα χρόνια της διεθνούς κρίσης 2008 και 2009 ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν. Πιστή στο σύνθημά της «Mercedes-Benz Vans goes global», δεν κατασκευάζει πλέον τα ελαφρά επαγγελματικά της οχήματα μόνο στο Ντίσελντορφ (παραγωγή Sprinter), το Λούντβιγκσφελντε (παραγωγή Sprinter και Vario) και τη Βιτόρια της Ισπανίας (παραγωγή Vito), αλλά και στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή και την Κίνα.

Η ισχυρότερη παρουσία στη ρωσική αγορά εξασφαλίστηκε ήδη χάρη στη σύμπραξη με την εταιρεία GAZ, το μεγαλύτερο κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων της Ρωσίας. Στο άμεσο μέλλον, θα κατασκευάζονται περίπου 25.000 Sprinter κάθε χρόνο στο εργοστάσιο της GAZ στην πόλη Νίζνυ Νόβγκοροντ – σύμφωνα πάντα με τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας της Mercedes-Benz. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση των πωλήσεων άνω του 10% σε σύγκριση με το συνολικό όγκο των περ. 224.000 οχημάτων το 2010.

Αύξηση των πωλήσεων στα 325.000 Vans

Ο παγκόσμιος όγκος πωλήσεων συνέχισε να αυξάνεται το 2011 και αναμένεται να ανέλθει στα 325.000 οχήματα έως το 2013 – με το νέο Mercedes-Benz Citan να διαδραματίζει καίριο ρόλο στην επίτευξη αυτής της απόδοσης. Ακόμη και χωρίς την πρόβλεψη αυτή, με μερίδιο αγοράς 18% στη Δυτική Ευρώπη, η Mercedes-Benz αποτελεί σήμερα τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων Vans.

Πηγή: Mercedes-Benz

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!