NEA

BMW ActiveHybrid 5 [upd+green]

bmw-5-hybrtid-2012-13

Η BMW οδηγεί την εξέλιξη υβριδικών συστημάτων κίνησης στο επόμενο στάδιο με το λανσάρισμα της BMW ActiveHybrid 5 -ενός ακόμα μοντέλου μαζικής παραγωγής στο οποίο ο κινητήρας καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την αύξηση της απόδοσης και της οδηγικής απόλαυσης BMW.

Η BMW ActiveHybrid 5 συνδυάζει  έναν εν σειρά εξακύλινδρο BMW TwinPower Turbo με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο για πρώτη φορά. Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW ActiveHybrid αποκτά μία ελεγχόμενη και αποδοτική διαχείριση ενέργειας. Έτσι η BMW ActiveHybrid 5 καταφέρνει να εξισορροπεί τις επιδόσεις με την κατανάλωση στην κατηγορία premium. Το σύστημα κίνησης παράγει συνδυασμένη ισχύ 250 kW/340 hp και τελική ταχύτητα 60 km/h μόνο με ηλεκτροκίνηση, επιταχύνει τη BMW ActiveHybrid 5 από 0 στα 100 km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα, περιορίζει τη μέση κατανάλωση μεταξύ 6,4 και 7,0 lit. / 100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα 149 – 163 g / km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού).

Καινοτόμος συνδυασμός: βραβευμένος εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Είναι η πρώτη φορά που ένας εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας αποτελεί τμήμα του συστήματος BMW ActiveHybrid. Η μονάδα 3.0-λίτρων παράγει 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm, αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση και απόδοση. Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo του εξακύλινδρου που έχει ήδη κερδίσει για δύο συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς, υιοθετεί υπερσυμπιεστή twin-scroll, High Precision Direct Injection και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VALVETRONIC.

Ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας της BMW ActiveHybrid 5 ενσωματώνεται στο κέλυφος του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, εξοικονομώντας χώρο. Τη σύνδεση του ηλεκτροκινητήρα με το κιβώτιο ελέγχει ένας συμπλέκτης, ενώ η θερμοκρασία λειτουργίας ρυθμίζεται από το σύστημα ψύξης του κινητήρα καύσης. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης παράγει 40 kW/55 hp και η ροπή των 210 Nm είναι διαθέσιμα από στάση. Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μία πολύ αποδοτική μπαταρία ιόντων λιθίου, που σχεδιάστηκε ειδικά για τη BMW ActiveHybrid 5. Η μπαταρία είναι αποθηκευμένη σε ένα στιβαρό κέλυφος μεταξύ των θόλων των τροχών στο χώρο αποσκευών, για μέγιστη προστασία. Αποτελείται από 96 κυψέλες, έχει δικό της σύστημα ψύξης και προσφέρει ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 675 Wh. Η ενσωμάτωση της μπαταρίας στο χώρο αποσκευών της BMW ActiveHybrid 5 μειώνει τη χωρητικότητά του στα 375 L, 145 L λιγότερο από μία BMW Σειρά 5 Sedan που λειτουργεί μόνο με κινητήρα καύσης.

Η BMW ActiveHybrid 5 έχει συμβατική παροχή ισχύος 14-volt και παροχή υψηλής τάσης 317 volt. Αυτές συνδέονται με έναν μετασχηματιστή τάσης που διασφαλίζει τη μέγιστη τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας για σπορ οδήγηση και άνεση σε οποιαδήποτε φάση λειτουργίας. Όπως ο ηλεκτροκινητήρας, ο συμπιεστής A/C τροφοδοτείται από τη μπαταρία ιόντων λιθίου αποκλειστικά μέσω της παροχής υψηλής τάσης. Έτσι δημιουργείται μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ακόμα και όταν ο κινητήρας καύσης είναι κλειστός, για παράδειγμα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ ή είναι στο coasting mode (ρολάρισμα). Επιπλέον, η στατική λειτουργία ελέγχου κλιματισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψύξη της καμπίνας πριν αρχίσει να λειτουργεί ο κινητήρας.

Ευφυής υβριδική τεχνολογία: υψηλή ακρίβεια για ανώτερη απόδοση.

Με ταχύτητες μέχρι 60 km/h, η BMW ActiveHybrid 5 λειτουργεί ηλεκτρικά παράγοντας μηδενικούς ρύπους στην πόλη. Η μπαταρία ιόντων λιθίου διαθέτει επαρκή ενέργεια για ηλεκτρική αυτονομία έως και τεσσάρων χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα 35 km/h. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ξεκινά μόνον όταν απαιτείται περισσότερη ισχύς: τότε ενεργοποιείται αυτόματα. Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει μία λειτουργία ‘boost’ για υποστήριξη του κινητήρα κατά την επιτάχυνση. Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς είναι 250 kW/340 hp, ενώ η ροπή φτάνει τα 450 Nm. Με το συνδυασμό ICE/ηλεκτρικής ισχύος, η BMW ActiveHybrid 5 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα.

Αποκλειστική HybridAutoStart – Stop λειτουργία και coasting mode.

Χάρη στη λειτουργία Hybrid Auto Start-Stop, το επίπεδο άνεσης παραμένει υψηλό, ακόμα και όταν το όχημα σταματά στην κυκλοφορία για αρκετή ώρα – αφού ο κινητήρας εσωτερικής καύσης σβήσει, ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού απλά τροφοδοτείται από τη μπαταρία ιόντων λιθίου. Όταν ο οδηγός αφήσει το φρένο, ενεργοποιείται μόνον ο ηλεκτροκινητήρας ή ο ηλεκτροκινητήρας και ο βενζινοκινητήρας μαζί, ανάλογα με το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την απαιτούμενη ισχύ.

Μία ακόμα καινοτομία που λανσάρεται στην BMW ActiveHybrid 5 βελτιώνει την απόδοση, καθώς απενεργοποιεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όχι μόνον όταν το όχημα σταματά ή σε συνθήκες πόλης αλλά και στο ρολάρισμα. Στην BMW ActiveHybrid 5, το coasting mode είναι διαθέσιμο με οποιαδήποτε ταχύτητα μέχρι 160 km/h. Το coasting mode απενεργοποιεί το βενζινοκινητήρα και τον αποσυνδέει από τον άξονα μετάδοσης. Στη συνέχεια, η BMW ActiveHybrid 5 εξακολουθεί να κινείται αθόρυβα, με μηδενικούς ρύπους και χωρίς το φρένο του κινητήρα. Η απόδοση βελτιώνεται με τη χρήση ελαστικών μειωμένης αντίστασης κύλισης. Στο coasting mode, όπως στο πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα,  όλες οι λειτουργίες ασφάλειας και άνεσης παραμένουν ενεργές.

Ευφυής διαχείριση ενέργειας με πρόβλεψη κυκλοφοριακών συνθηκών.

Τα προηγμένα ηλεκτρονικά ισχύος συντονίζουν τη λειτουργία των δύο κινητήρων σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Στοχεύοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας, προστίθεται τώρα μία ενεργή ανάλυση (πρόβλεψη) της οδηγικής κατάστασης. Για το σκοπό αυτό, τα ηλεκτρονικά ισχύος συνδέονται με το στάνταρ σύστημα πλοήγησης Professional, που σημαίνει ότι έχουν δυνατότητα πρόσβασης και ανάλυσης δεδομένων επισημαίνοντας έγκαιρα μία προσεχή αλλαγή σε εξωτερικές συνθήκες ή στις απαιτήσεις του οδηγού. Με βάση αυτή την ανάλυση, το όχημα μπορεί να προετοιμάζεται, έτσι ώστε η διαχείριση όλων των συστημάτων κίνησης και ηλεκτρονικών να γίνεται με κριτήριο την αποδοτικότερη χρήση της διαθέσιμης ενέργειας.

Παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν τη στρατηγική λειτουργίας των κινητήρων είναι η τοπογραφία του δρόμου και τα όρια ταχύτητας. Για παράδειγμα, αν το σύστημα γνωρίζει ότι μπροστά βρίσκεται μία ανηφορική ευθεία, η ActiveHybrid 5 μπορεί να επενδύσει όλη την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας στην παροχή πρόσθετης κινητήριας ισχύος, αφού η μπαταρία θα επαναφορτιστεί ‘δωρεάν’ στην κατηφόρα που ακολουθεί.

Σε μεγαλύτερες κατηφόρες, ο ηλεκτροκινητήρας θα λειτουργεί σαν γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας χωρίς απώλεια ταχύτητας. Με την κατάλληλη διαχείριση της στρατηγικής λειτουργίας μπορεί να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή φόρτιση της μπαταρίας όταν το ταξίδι πλησιάζει στο τέλος του, αυξάνοντας επομένως την ηλεκτρική αυτονομία στα τελευταία χιλιόμετρα.

Η λειτουργική κατάσταση των συστημάτων των κινητήρων προβάλλεται στο ταμπλό και στην Οθόνη Ελέγχου (Control Display) της BMW ActiveHybrid 5. Πέρα από την ένδειξη ροής και ανάκτησης ενέργειας, δίπλα στο στροφόμετρο απεικονίζεται επίσης η πρόσθετη ισχύς (‘boost’) που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας κατά την επιτάχυνση. Μία οθόνη στη διεπαφή του iDrive προβάλλει ποικίλες πληροφορίες όπως το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και τα ποσοστό συμμετοχής του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα στην παραγωγή ισχύος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πρότυπο υβριδικό μοντέλο με τα χαρακτηριστικά μιας BMW Σειράς 5: κορυφαία οδική συμπεριφορά, ασφάλεια και άνεση.

Οι προδιαγραφές πλαισίου της BMW ActiveHybrid 5 περιλαμβάνουν εμπρός άξονα με διπλά ψαλίδια και πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με λειτουργία υποβοήθησης ανάλογη της ταχύτητας Servotronic, σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Σύστημα Dynamic Damper Control, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση διατίθεται προαιρετικά. Το Dynamic Stability Control (DSC), που σταθεροποιεί το όχημα εφαρμόζοντας πίεση πέδησης και μειώνοντας την κινητήρια ισχύ, περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες όπως Dynamic Traction Control (DTC), Anti-lock Braking System (ABS), Cornering Brake Control (CBC), Dynamic Brake Control (DBC), Brake Assist, Fading Compensation, Dry Braking και Start-Off Assistant.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου και των ηλεκτρονικών ισχύος, ενσωματώνονται στην προηγμένη, ολοκληρωμένη φιλοσοφία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της BMW Σειράς 5.Σε περίπτωση σύγκρουσης, υψηλής αντοχής δομικά εξαρτήματα και εκτενείς ζώνες παραμόρφωσης προστατεύουν τον κλωβό επιβατών και τα εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται. Άλλα στάνταρ συστήματα ασφαλείας της BMW ActiveHybrid 5 είναι εμπρός και πλευρικοί αερόσακοι, αερόσακοι οροφής για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα, περιοριστές φορτίου και προεντατήρες ζωνών μπροστά και βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX πίσω.

Επιπλέον, στην BMW ActiveHybrid 5, ο στάνταρ διακόπτης Driving Experience Control προσφέρει εκτός από Sport+, Sport και Comfort (και Comfort+ mode με το προαιρετικό Dynamic Damper Control), και το ECO PRO mode. Το τελευταίο υπόσχεται ένα πολύ ξεκούραστο και οικονομικό στυλ οδήγησης, με συχνή χρήση του ηλεκτρικού προγράμματος. Προαιρετικά, αντί του στάνταρ αυτόματου κιβωτίου, διατίθεται σπορ αυτόματο με ταχύτερες αλλαγές.

Τα συστήματα BMW ConnectedDrive που διατίθενται προαιρετικά για τη BMW ActiveHybrid 5 περιλαμβάνουν Park Distance Control, κάμερα οπισθοπορείας, Surround View, Adaptive Headlights, High-Beam Assistant, Speed Limit Info, BMW Parking Assistant, Lane Change Warning, Lane Departure Warning, BMW Night Vision με αναγνώριση πεζών και BMW Head-Up Display. Καινοτόμες τεχνολογίες επιτρέπουν την ενσωμάτωση ενός Apple iPhone, άλλων smartphones και music players, και χρήση των λειτουργιών Real-Time Traffic Information και Apps.

Για μεγαλύτερη άνεση και εξατομίκευση, στο στάνταρ 4-ζωνικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού και το σύστημα πλοήγησης Professional μπορούν να προστεθούν προαιρετικά ενεργά καθίσματα, εξαερισμός ενεργών καθισμάτων, Comfort Access, Smart Opener για την πίσω πόρτα, Αυτόματη λειτουργία Soft Close για τις πόρτες, ηλεκτρική ηλιοροφή και κορυφαία συστήματα ήχου και ψυχαγωγίας πίσω επιβατών.

BMW ActiveHybrid 5: τεχνολογία προσανατολισμένη στο μέλλον.

Η BMW ActiveHybrid 5 διαθέτει νέα υβριδικά στοιχεία που συνδυάζονται για πρώτη φορά με εξακύλινδρο BMW TwinPower Turbo, και καινοτόμες λειτουργίες για βελτιωμένη απόδοση και οδηγική απόλαυση. Παράλληλα, εγκαινιάζει μία ακόμα κατηγορία στην αγορά και προάγει την υβριδική τεχνογνωσία της BMW κατά ένα βήμα. Όπως πάντα, η τεχνολογία BMW ActiveHybrid είναι άριστα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας και κατηγορίας.

Η BMW ActiveHybrid 5 συνδυάζει το σπορτίφ στυλ και τη φινέτσα μιας BMW 5 Sedan με αποκλειστικές πινελιές που υποδηλώνουν την ιδιαίτερη ταυτότητά της. Το λογότυπο “ActiveHybrid 5” στις κολόνες C, η μάσκα BMW με τις γαλβανισμένες γρίλιες και οι απολήξεις εξαγωγής σε ματ χρώμιο κάνουν το εξωτερικό να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Προαιρετικά, διατίθενται ζάντες ελαφρού κράματος Streamline 18-ιντσών που συμβάλλουν στην αεροδυναμική απόδοση. Η BMW ActiveHybrid 5 είναι το μοναδικό μοντέλο της Σειράς 5 που διατίθεται με εξωτερική απόχρωση Bluewater metallic, ενώ ξεχωρίζει οπτικά από όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της Σειράς 5 με λωρίδες στα μαρσπιέ θυρών που φέρουν το λογότυπο “ActiveHybrid 5”, μία αλουμινένια πλάκα στην κεντρική κονσόλα με το ίδιο αναγνωριστικό στοιχείο, αποκλειστικό κάλυμμα κινητήρα και την ορατή επιγραφή ‘ActiveHybrid Power Unit’ στο περίβλημα της μπαταρίας που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών.

Η συλλογή χρωμάτων, ταπετσαριών και εξοπλισμού εσωτερικού είναι η ίδια που διατίθεται για τις υπόλοιπες BMW 5 Sedan. Στη λίστα στάνταρ εξοπλισμού άνεσης προστίθεται, πέρα από το σύστημα πλοήγησης Professional, ένα 4-ζωνικό σύστημα κλιματισμού με στατικό  έλεγχο. Μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και οι υπηρεσίες BMW ConnectedDrive mobility, και όλος σχεδόν ο προαιρετικός εξοπλισμός που διατίθεται για τη συμβατική BMW Σειρά 5 Sedan, μπορεί να παραγγελθεί για τη BMW ActiveHybrid 5.

Με μια ματιά…

 • Η BMW παρουσιάζει το τρίτο μοντέλο της υβριδικής γκάμας της με αποκλειστική τεχνολογία κίνησης. Η BMW ActiveHybrid 5 είναι μία πλήρως υδρική έκδοση βασισμένη στη BMW Σειρά 5 Sedan. Απαράμιλλη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ισορροπία επιδόσεων /κατανάλωσης από οποιονδήποτε ανταγωνιστή. Συνδυασμένη ισχύς συστήματος: 250 kW/340 hp, μέση κατανάλωση στην Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών: 6,4 – 7,0 lit./100 km, εκπομπές CO2: 149 – 163 g/km οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο ελαστικών που χρησιμοποιείται).Νέα γενιά τεχνολογίας BMW ActiveHybrid, ντεμπούτο για το συνδυασμό εξακύλινδρου εν σειρά βενζινοκινητήρα τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κέλυφος του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ενέργεια από μία ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη στο χώρο αποσκευών ανάμεσα στους θόλους των τροχών. Όλα τα υβριδικά εξαρτήματα είναι σχεδιασμένα για εφ’ όρου διάρκεια ζωής.
 • Έχοντας πλήρως υβριδική διάταξη το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει μέχρι τα 60 km/h πετυχαίνοντας μέγιστη αυτονομία τεσσάρων χιλιομέτρων μόνο με ηλεκτροκίνηση. Χάρη στη λειτουργία boost, η συνδυασμένη ισχύς ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα προσφέρει πολύ δυναμική επιτάχυνση 0 – 100 km/h μόνο σε 5,9 δευτερόλεπτα. Η απόδοση αυξάνεται με την υβριδική λειτουργία start-stop, την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης – Brake Energy Regeneration και το ECO PRO mode. Το coasting mode (με τον κινητήρα καύσης κλειστό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταχύτητες μέχρι 160 km/h.
 • Μοναδική, ευφυής διαχείριση ενέργειας, ηλεκτρονικά ισχύος συνδεδεμένα στο στάνταρ σύστημα Πλοήγησης Professional, σύστημα διαχείρισης ενέργειας προσαρμόζεται στα δεδομένα πλοήγησης – εάν είναι επαρκούς ποιότητας – προετοιμάζοντας το σύστημα κίνησης.
 • Αυξημένη άνεση με προσθήκη στατικού ελέγχου κλιματισμού: ενεργοποιείται πριν το ξεκίνημα του ταξιδιού, ο κλιματισμός παραμένει σταθερός ακόμα και σε διαλείμματα του ταξιδιού, ή σε coasting mode (με τον κινητήρα καύσης κλειστό).
 • Πληροφορίες ειδικές για το υβριδικό μοντέλο εμφανίζονται στο ταμπλό και την Οθόνη Ελέγχου. Ένδειξη ροής και ανάκτησης ενέργειας και λειτουργία boost εμφανίζονται στο στροφόμετρο. Κατάσταση λειτουργίας, επίπεδο φόρτισης μπαταρίας και ιστορικό κατανάλωσης καυσίμου εμφανίζονται στην Οθόνη Ελέγχου.
 • Τεχνολογία πλαισίου και δομή αμαξώματος κοινή με το μοντέλο BMW Σειρά 5 Sedan: εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων, Electronic Power Steering με Servotronic, Dynamic Damper Control διατίθεται προαιρετικά, πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας με εμπρός και πλαϊνούς αερόσακους και αερόσακοι προστασίας κεφαλής τύπου κουρτίνας, μπαταρία ιόντων λιθίου σε κέλυφος υψηλής αντοχής, τοποθετείται στο χώρο αποσκευών για βέλτιστη προστασία. Ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους με καπό, εμπρός πλαϊνά πάνελ, πόρτες και εξαρτήματα πλαισίου από αλουμίνιο.
 • Εντυπωσιακές αποκλειστικές πινελιές για τη σπορ, κομψή σχεδίαση του αμαξώματος: Λογότυπο “ActiveHybrid 5” στις κολόνες C και τα μαρσπιέ θυρών, γαλβανισμένες γρίλιες, απολήξεις εξαγωγής σε ματ χρώμιο, αποκλειστική μεταλλική βαφή Bluewater και ζάντες αλουμινίου Streamline 18 ιντσών διατίθενται προαιρετικά.
 • Επαναστατικός συνδυασμός προηγμένης τεχνολογίας κίνησης και πολυτελές περιβάλλον χάρη στον εκτενή στάνταρ εξοπλισμό, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στατικός έλεγχος κλιματισμού, Σύστημα Πλοήγησης Professional, 4-ζωνικός αυτόματος έλεγχος κλιματισμού και διακόπτης Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας (Driving Experience Control) προσφέρονται στάνταρ. Προαιρετικές επιλογές: ενεργός εξαερισμός καθισμάτων, ενεργά καθίσματα, Comfort Access, σπορ αυτόματο κιβώτιο με χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι, λειτουργία Soft Close Automatic για τις πόρτες και το καπό, hands-free λειτουργία ανοίγματος καπό, ηλεκτρική ηλιοροφή, υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα και συστήματα ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων.
 • Εκτενής γκάμα λειτουργιών BMW ConnectedDrive: BMW Head-Up Display, Park Distance Control, κάμερα οπισθοπορείας, Surround View, Adaptive Headlights, High-Beam Assistant, Speed Limit Info, BMW Parking Assistant, Lane Change Warning System, Lane Departure Warning System, BMW Night Vision με ανίχνευση πεζών, χρήση internet, εκτεταμένη ενσωμάτωση smartphone και μουσικών players, δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και εφαρμογές (apps) για λήψη web radio και χρήση Facebook & Twitter.

  Προδιαγραφές και επιδόσεις

  BMW ActiveHybrid 5: εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, τεχνολογία BMW TwinPower Turbo με υπερσυμπιεστή twin-scroll,High Precision Direct Injection και VALVETRONIC,Κυβισμός: 2.979 cc, ισχύς: 225 kW/306 hp στις 5.800 rpm,μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.200 – 5.000 rpm.Σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, ισχύς: 40 kW/55 hp,μέγιστη ροπή: 210 Nm

  Συνδυασμένη ισχύς: 250 kW/340 hp, μέγιστη συνδυασμένη ροπή: 450 Nm.Επιτάχυνση [0 – 100 km/h: 5,9 δευτερόλεπτα],τελική ταχύτητα: 250 km/h, τελική ταχύτητα μόνο με ηλεκτροκίνηση: 60 km/h. Μέση κατανάλωση καυσίμου*: 6,4 – 7,0 lit./100 km, Εκπομπές CO2*: 149 – 163 g/km, κατηγορία εκπομπών ρύπων: EU5.

  *Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο ελαστικών που χρησιμοποιούνται

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!