NEA

Tesla Model X, η άλλη όψη ενός EV!

tesla-model-x-2013-4

Η καλιφορνέζικη εταιρία παρουσίασε το Model X, ένα επταθέσιο crossover που θα μπει στην παραγωγή τέλη του 2013…

  • Ο Elon Musk, επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε πρόσφατα στην Καλιφόρνια το τελευταίο δημιούργημα της εταιρίας, το Model X, σε εκδήλωση που έγινε με 1.000 προσκεκλημένους. Όπως ανακοινώθηκε το επερχόμενο Tesla θα μπει στην παραγωγή το 2013 και θα έχει μέγιστη αυτονομία 435 km με μία και μόνο φόρτιση!
  • tesla-model-x-2013-1Συγκεκριμένα, το Model X θα προσφέρεται με δύο εκδόσεις μπαταριών (με 60 ή 85 kW/h), θα επιταχύνει σε 4,6 sec για τα 0-100 km/h. Στην έκδοση με την μικρή συστοιχία μπαταριών η αυτονομία δεν θα είναι μικρότερη από περίπου 230 km. Πέρα από την δικίνητη έκδοση σχεδιάζεται μία τετρακίνητη όπου θα υπάρξει και έκδοση «Performance» όπως και στην περίπτωση του Model S. H τιμή πώλησής του στην αμερικανική αγορά θα ξεκινά από τις $60.000 και θα φτάνει τις $90.000 στις πλουσιότερες εκδόσεις.
  • Σχεδιαστικά το Model X εντυπωσιάζει με το crossover σχήμα του ενώ οι πόρτες που ανοίγουν… σαν φτερά από γεράκι (falcon doors όπως αναφέρει η Tesla) είναι ένα ακόμη στοιχείο που τραβά την προσοχή αφού εκτός από αναδιπλούμενες είναι και διαιρούμενες! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο εμπρός μέρος έχει δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για τις αποσκευές -εν απουσία του κλασικού κινητήρα- δημιουργώντας ένα δεύτερο πορτμπαγκάζ.
  • Όταν αναφέρεται κανείς σε ένα μοντέλο της Tesla είναι περιττό να διευκρινίσει ότι πρόκειται για ηλεκτροκίνητο. H Tesla κατοικοεδρεύει στο Silicon Valley (στην Ευρώπη τα γραφεία της βρίσκονται στην Βρετανία) όπου σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαθέτει ηλεκτροκίνητα μοντέλα καθώς και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Εξελίσσει συνεχώς συστήματα που βελτιώνουν την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων και αποτελεί έναν από τους leader στην τεχνογνωσία των μπαταριών. Το πρώτο της ηλεκτροκίνητο ήταν το Tesla Roadster (κυκλοφόρησε το 2008) και στα σκαριά βρίσκεται το Model S, ένα πανάκριβο πολυτελές sedan. Μάλιστα, η Tesla έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με κολοσσούς όπως είναι η GM και η Toyota.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla Motors δυστυχώς δεν αντιπροσωπεύονται επίσημα ακόμα στην Ελλάδα απ όσο γνωρίζω τουλάχιστον. Πολύ θα θελα να δω ένα έστω και σε έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!