NEA

Skoda, με επιτυχία οι επίσημες δοκιμές της Octavia Green E Line

skoda-octavia_green_e_line_prototype

Η Skoda συνεχίζει τις δοκιμές ηλεκτροκίνησης στην καθημερινή χρήση με δέκα ηλεκτροκίνητα Octavia Green E Line.

H Octavia Green E Line αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Skoda. Στόχος των δοκιμών είναι η περαιτέρω βελτίωση της ηλεκτροκίνησης σε καθημερινή χρήση.

“Η Octavia Green E Line δείχνει το επίπεδο τεχνογνωσίας μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Είναι ένα ορόσημο στην αναπτυξιακή στρατηγική μας” λέει ο διευθύνων σύμβουλος της  Skoda , Dr. W.Vahland και προσθέτει: “Οι εργασίες εξέλιξης σ’ αυτό το πεδίο πραγματοποιούνται σε πλήρη συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen.”

Ο Dr. Eckhard Scholz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης συμπληρώνει: “Η SKODA και ολόκληρος ο Όμιλος Volkswagen έχουν θέσει έναν μακροπρόθεσμο στόχο, που δεν είναι άλλος από την βιώσιμη κινητικότητα που θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ηλεκτροκίνηση αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για την μετακίνηση με όσο το δυνατόν λιγότερες εκπομπές ρύπων. Θεωρούμε ότι οι εργασίες μας με τους συνεργάτες του Ομίλου, σημειώνουν μεγάλη πρόοδο.”

  • Στόλος από 10 ηλεκτροκίνητες E-Octavia σε οδικές δοκιμές σε Γερμανία και Τσεχία
  • Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Skoda
  • Η υπάρχουσα σειρά μοντέλων  Skoda διακρίνεται στον τομέα της οικονομίας καυσίμου

Ο δοκιμαστικός στόλος των Octavia Green E Line θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της ηλεκτρικής ισχύος σε αυτοκίνητα και το πώς αυτή θα είναι κατάλληλη για μαζική παραγωγή. Η Octavia Green E Line είναι βασισμένη στην Octavia Combi. Το πλαίσιο του μοντέλου παραγωγής αποτελεί ιδανική επιλογή για την τοποθέτηση της μπαταρίας, των ηλεκτρονικών ελεγκτών και του ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 115 ίππων και ροπή που φτάνει τα 270Nm, διαθέσιμη από τις πρώτες κιόλας στροφές. Αυτή η ευελιξία είναι ιδανική για συνθήκες οδήγησης εντός πόλης. Η Octavia Green E Line επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε 12’’ και η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 135 km/h.

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου τροφοδοτεί την Octavia Green E Line με ηλεκτρική ενέργεια. Η αυτονομία των 150 χιλιομέτρων θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των περισσότερων Ευρωπαίων που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η μπαταρία αποτελείται από 180 κυψέλες με διάμετρο 55 mm και μήκος 233 mm. Η μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια 26,5 kwatt/ώρα και ζυγίζει 315 κιλά. Το μπλοκ της μπαταρίας είναι τοποθετημένο κάτω από το μεσαίο και πίσω πάνελ του δαπέδου, ενώ καταλαμβάνει και ένα τμήμα του χώρου αποσκευών. Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να φιλοξενεί πέντε άτομα.

Οι δραστηριότητες της  Skoda στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αποτελούν σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής της στον τομέα των συστημάτων κίνησης και των καυσίμων. Μεσοπρόθεσμα, η  Skoda αναμένει να δει ένα μίγμα διαφορετικών τεχνολογιών κίνησης. Εδώ περιλαμβάνεται και η περαιτέρω εξέλιξη των άκρως αποδοτικών κινητήρων TDi και TSi που συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση καύσιμου με υψηλές επιδόσεις καθώς και των κιβωτίων μετάδοσης με τα οποία συνδυάζονται. “Η περαιτέρω βελτίωση στον τομέα της οικονομίας καυσίμου θα φέρει σύντομα ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Εργαζόμαστε σκληρά προς την κατεύθυνση μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2,” λέει ο Eckhard Scholz.

Οι οικονομικοί κινητήρες και τα εξαιρετικά επίπεδα κατανάλωσης κατατάσσουν τα μοντέλα της  Skoda στα κορυφαία της αγοράς σήμερα. Το πρόσφατο παράδειγμα είναι το νέο Citigo, αυτοκίνητο που κατατάσσεται στην κατηγορία αυτοκινήτων πόλης και θα λανσαριστεί τον Ιούνιο του 2012 στην Ελληνική αγορά. Στην έκδοση Green tec, το Citigo επιτυγχάνει μία μέση κατανάλωση 4,1 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 96 g/km. Συνολικά, επτά από τα μοντέλα της μάρκας επιτυγχάνουν εκπομπές CO2 κάτω από τα 100g/Km, ενώ κάτω από 130g/Km τα μοντέλα της Skoda ανέρχονται σε 63.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Octavia Green E Line με μια ματιά:

  • Μέγιστη ισχύς: 115hp
  • Ροπή: 270 Nm
  • Τελική ταχύτητα: 135 km/h
  • Επιτάχυνση 0-100 km/h: 12’’
  • Αυτονομία: 150 km
  • Μπαταρία: ιόντων λιθίου
  • Βάρος μπαταρίας: περ. 315 kg
  • Χωρητικότητα μπαταρίας: 26,5 kWh
  • Χρόνος φόρτισης: 8 ώρες στα 230 V (μονοφασικό AC), 2 ώρες στα 400 V (τριφασικό AC)
Πηγή: Skoda ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!