NEA

Fiat Strada [new LCV]

fiat-strada-2012-1

Το νέο Fiat Strada ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιταλία από τα τέλη Ιανουαρίου…

Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο FIASA στην πόλη Betim (Βραζιλία) και προορισμός του είναι να συνεχίσει το μύθο του κορυφαίου και πιο καλοπουλημένου pick up φορτηγού της Fiat. Με πωλήσεις ανά τον κόσμο που απαριθμούν 127.800 οχήματα, το Strada ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της γκάμας Fiat Professional για το 2011, πίσω από το Fiat Ducato.

Το νέο Fiat Strada έρχεται σε τρεις εκδόσεις (Working, Trekking, Adventure) και τρεις τύπους αμαξώματος (Κοντή καμπίνα, Μακριά καμπίνα, Διπλοκάμπινο) και συνολικά σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές. Η πιο σημαντική καινοτομία είναι η παρουσίαση του Διπλοκάμπινου (για δουλειά και διασκέδαση), το οποίο μπορεί να μεταφέρει άνετα 4 άτομα, ενώ την ίδια στιγμή έχει διαθέσιμο ωφέλιμο φορτίο περισσότερο από 630 κιλά συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Εξοπλίζεται δε με τον δυνατό 1.3 MultiJet 16v Euro 5 των 95 ίππων.

Για τις πιο απαιτητικές καταστάσεις διατίθεται, στις εκδόσεις Αdventure, το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό E-Locker που ενισχύει αποφασιστικά την πρόσφυση στα ολισθηρά εδάφη. Οι συνδυασμοί και οι δυνατότητές του επιτρέπουν να ανταγωνιστεί μεγαλύτερα επαγγελματικά pick-up έχοντας όμως το επιπρόσθετο πλεονέκτημα του χαμηλότερου βάρους, της χαμηλότερης τιμής αγοράς, του χαμηλότερου κόστους συντήρησης και της χαμηλότερης κατανάλωσης.

Το στιλ του Strada βασίζεται στην εικόνα ενός δυνατού, δυναμικού και χρηστικού αυτοκινήτου που χαρακτηρίζεται από τις καλές του επιδόσεις και τα εξαιρετικά χαμηλά κόστη. Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του νέου μοντέλου εμφανισιακά είναι το εμπρός, με τον δυναμικό του προφυλακτήρα να ξεχωρίζει. Οι συνολικές διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι ουσιαστικά οι ίδιες με του απερχόμενου μοντέλου: μήκος 4409 mm (4457 mm για τις εκδόσεις Adventure), πλάτος 1664 mm (1740 mm στις εκδόσεις Adventure) και μεταξόνιο 2718 mm.

Το Fiat Strada όμως διαθέτει και ένα λειτουργικό, πολύ άνετο και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο εσωτερικό. Χαρακτηρίζεται από το νέο του ταμπλό, την εργονομία του και την άνεση που προσφέρει. Χώρος φόρτωσηςΈνα δυνατό σημείο του νέου Fiat Strada είναι ο χώρος φόρτωσης, που είναι 1685 mm σε μήκος (1332 mm στις εκδόσεις Μακριά καμπίνα, 1082 στις εκδόσεις Διπλοκάμπινο) και 1300 mm σε πλάτος (1070 mm μεταξύ των θόλων) -μεγάλος και με απολύτως «κανονικό» σχήμα που επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευσή του, εφοδιάζεται με μια προστατευτική επένδυση, ειδικά σχεδιασμένη για να είναι ανθεκτική σε χτυπήματα και θερμοκρασίες.

Τη φόρτωση διευκολύνει η επενδυμένη με αντιολισθητικό υλικό πίσω πόρτα (board), που ανοίγει σε γωνία 90 μοιρών, αντέχει βάρος έως και 300 κιλά, ενώ είναι δυνατή και η αφαίρεσή της. Το ωφέλιμο φορτίο μαζί με τον οδηγό είναι από 630 έως 705 κιλά ανάλογα με την έκδοση, ενώ το μεικτό βάρος του αυτοκινήτου είναι 1915 κιλά. Η δυνατότητα έλξης με φρένα είναι 1000 κιλά.

ΚινητήραςΤο νέο Strada ανταπεξέρχεται σε οποιαδήποτε πρόκληση με τον εξαιρετικό κινητήρα 1.3 MultiJet Euro 5, με ισχύ 95 ίππων στις 4000 στροφές και ροπή 200 Nm (20,4 kgm) στις 1500 στροφές, ο οποίος εγγυάται πολύ καλές επιδόσεις με χαμηλό κόστος χρήσης. Η κατανάλωσή του είναι μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα και ανέρχεται σε 5,2 λίτρα/100 km για τις εκδόσεις Working & Trekking και 5,3 λίτρα/100 km για την Adventure στον συνδυασμένο κύκλο.

Πηγή: Fiat Auto Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!