NEA

SEAT Toledo [concept]

seat-toledo-concept-2

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η SEAT παρουσιάζει την επόμενη φάση του πρωτότυπου Toledo που συνδυάζει τις αναλογίες ενός κλασικού σεντάν αυτοκινήτου με μια κομψή και σπορ, σχεδόν τύπου coupé, σχεδίαση.

Το Toledo Concept προσφέρει ευρυχωρία και χρηστικότητα μέσα από συμπαγείς διαστάσεις. Το πρωτότυπο που παρουσιάζεται στην Γενεύη προσφέρει μια καθαρή άποψη για το αυτοκίνητο παραγωγής που θα βρίσκεται στους αντιπροσώπους μέχρι το τέλος του 2012, ενώ στην χώρα μας αναμένεται στις αρχές του 2013.

Η σχεδιαστική του γραμμή. Aποτελεί την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρακτηριστικού σχεδιασμού της SEAT – με δυναμισμό και στιβαρότητα, με ακριβείς επιφάνειες και καθαρές γραμμές και με νέα μορφή προβολέων που “υπογράφει” το νέο σχεδιαστικό DNA της μάρκας.

  • Κομψή σχεδίαση με σπορ δυναμική
  • Μελέτη πρωτοτύπου του νέου σεντάν της μεσαίας κατηγορίας
  • Άνετος και σπορτίφ χαρακτήρας
  • Βέλτιστος χώρος μέσα από συμπαγείς διαστάσεις
  • Μεγάλη πίσω πόρτα για μέγιστη άνεση
  • Στην παραγωγή μέσα στο 2012

Το νέο μοντέλο σαφώς ακολουθεί την παράδοση του Toledo – ενός μοντέλου ορόσημου στην ιστορία της SEAT. Από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1991, περισσότερα από 860.000 αυτοκίνητα της πρώτης και δεύτερης γενιάς κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα με την ελκυστική του σχεδίαση, η επιτυχία του ήταν επίσης αποτέλεσμα πολλών πρακτικών δυνατοτήτων.

Σε προηγούμενα Σαλόνια Αυτοκινήτου, η SEAT παρουσίασε την νέα σχεδιαστική της γραμμή με τα πρωτότυπα IBE, IBX και IBL. Το Toledo Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2012 έρχεται να δείξει την συνεχή ανάπτυξη ενός σεντάν μοντέλου μαζικής παραγωγής. Όχι μόνο θα είναι εξαιρετικά ελκυστικό αλλά και με εξαιρετική σχέση ποιότητας – χρημάτων.

Τα 4.48 μέτρα μήκους του νέου Toledo θα προσφέρουν γενναιόδωρο χώρο εσωτερικού για πέντε άτομα, χώρο αποσκευών που υπερβαίνει τα 500 λίτρα καθώς και την ευκολία της πίσω μεγάλης πόρτας και των αναδιπλούμενων πίσω καθισμάτων. Έτσι το μελλοντικό Toledo παραγωγής κατορθώνει να συμβιβάσει το φαινομενικά ασυμβίβαστο, συνδυάζοντας το προφίλ ενός coupé αυτοκινήτου με την αντίστοιχη λειτουργικότητα ενός estate αυτοκινήτου.

«Το SEAT Toledo Concept απεικονίζει την ιδέα μας για ένα κορυφαίο μεσαίας κατηγορίας σεντάν μοντέλο. Αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό σχεδίασης, υψηλού επιπέδου λειτουργικότητας και δυναμικών χαρακτηριστικών οδήγησης» λέει ο James Muir, Πρόεδρος της SEAT S.A. «Το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής, το νέο Toledo, θα γράψει μία νέα ιστορία επιτυχίας με την ξεκάθαρη ταυτότητα της SEAT, την άριστη ποιότητα και την εξαιρετική σχέση ποιότητας – χρημάτων. Μετά το Mii και το νέο Ibiza, το νέο Toledo σηματοδοτεί το επόμενο κύμα παραγωγής ανταγωνιστικών μοντέλων και στρατηγικής ανάπτυξης της Μάρκας».

Οδηγική απόλαυση και χρηστικότητα σε συμπαγή μορφή. Με μήκος 4.48 μέτρα, το επερχόμενο SEAT Toledo είναι αρκετά συμπαγές για οδήγηση στην πόλη. Με ευρύχωρο εσωτερικό και πλούσιο χώρο αποσκευών είναι καλά εξοπλισμένο για μακρινά ταξίδια και για τις ανάγκες μεταφοράς της οικογένειας. Το μεταξόνιο των 2.60 μέτρων προσφέρει άνετο χώρο για πέντε επιβάτες.

Ο χώρος αποσκευών είναι εξίσου μεγάλος με εντυπωσιακό όγκο και χρησιμότητα. Αν και δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, το νέο Toledo διαθέτει πίσω μεγάλη πόρτα για βέλτιστη ευκολία φόρτωσης. Τέλος, τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα προσφέρουν περισσότερο ωφέλιμο χώρο φόρτωσης, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με ενός estate αυτοκινήτου.

O Dr. Matthias Rabe, Αντιπρόεδρος της SEAT Research and Development λέει:
«Με το Toledo Concept προσφέρουμε μια σαφή εικόνα της επόμενης γενιάς σεντάν μεσαίας κατηγορίας. Το νέο Toledo θα είναι ένα πραγματικό SEAT – ιδανικό για τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής, με τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σύγχρονες τεχνολογίες από την άποψη των κινητήρων και του σασί, θα παραδώσουν οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση, στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τις βασικές αξίες της μάρκας μας. Το Toledo θα είναι εξοπλισμένο με τις πιο τελευταίες τεχνολογίες του Volkswagen Group.”

O σχεδιασμός – ένας ισχυρός σπόρ χαρακτήρας. Η σχεδιαστική φιλοσοφία της SEAT περνάει στο επόμενο στάδιο με το Toledo Concept – και προσθέτει μια επιπλέον δόση κομψότητας στο σύνολο. Από την πρώτη ματιά η – κοντά στην παραγωγή μελέτη – φανερώνει μια λεπτή φιγούρα με τις τραβηγμένες γραμμές τις ακριβείς επιφάνειες και τα καθαρά σμιλεμένα άκρα. Ισχυρή δυναμική και ώριμότητα χαρακτηρίζουν το μπροστινό μέρος του Toledo Concept. Η μάσκα της SEAT διατηρεί την χαρακτηριστική τραπεζοειδή μορφή της αλλά είναι πιο πλατιά και χαμηλή.

Το ίδιο ισχύει για τον μεγάλο αεραγωγό στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Τα πλατιά φωτιστικά σώματα σε μορφή πενταγώνου θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας γενιάς αυτοκίνητων SEAT. Εξίσου χαρακτηριστική θα είναι και η σχεδιαστική λεπτομέρεια των φώτων με το χρωμιομένο «φτερό» ανάμεσα στους μεσαίους προβολείς και τα φώτα ημέρας. Τα φαρδιά πίσω φώτα επίσης τονίζουν την σχεδιαστική ωριμότητα του νέου sedan, καθώς το πίσω μέρος δίνει την εντύπωση της ποιότητας και στιβαρότητας με τις απλές και ακριβείς γραμμές του.

Το πλαινό μέρος του Toledo έχει δυναμική εικόνα. Ένα νεύρο «τρέχει» από τους μπροστινούς προβολείς έως τους πίσω, η περιοχή των μαρσπιέ έχει μια καθαρή μορφή. Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως είναι η γραμμή της οροφής. Χαράζει ένα κομψό τόξο έως την κολόνα C η οποία εμφανίζεται ως συνέχεια της πίσω πόρτας. Η πολύ πλατιά γωνία του πίσω παρπριζ υπογραμμίζει την αισθητική coupe. Αλλά παρόλα αυτά οι σχεδιαστές και τεχνικοί έδωσαν μεγάλη σημασία στην πρακτικότητα του συνόλου.

Το εσωτερικό του Toledo Concept αντικατοπτρίζει την μοντέρνα, καθαρή γραμμή του εξωτερικού. Η αίσθηση είναι ανάλαφρη και ευρύχωρη. Το ταμπλό είναι εργονομικό με το πάνω μέρος του να δίνει την αίσθηση ότι επιπλέει πάνω από τους αεραγωγούς και τα διακοσμητικά στοιχεία. Τα ψηφία του πίνακα οργάνων είναι απλά όπως ακριβώς και η κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί το ηχοσύστημα και τα χειριστήρια του κλιματισμού. Το ανοιχτό χρώμα του εσωτερικού με τις εκλεπτυσμένες ραφές των δερμάτινων καθισμάτων και τις δερμάτινες επενδύσεις του ταμπλό και των πορτών δίνουν έμφαση στον ραφιναρισμένο και πολυτελή χαρακτήρα του Toledo Concept.

Το Toledo Concept έχει ένα δυναμικό χαρακτήρα, είναι εκλεπτυσμένο και διαχρονικό-μία ισχυρή προσωπικότητα. «Αυτές οι αξίες είναι κοινές με τους ιδιοκτήτες της προηγούμενης γενιάς Toledo» όπως λέει ο Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής του σχεδιαστικού κέντρου της SEAT. «Tο Toledo είναι ένας μοναδικός συνδυασμός design που περιλαμβάνει κλασσικές και μοντέρνες γραμμές με διακριτικές σπορ πινελιές και μοναδική καθημερινή πρακτικότητα».

Πηγή: Seat ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο της με δυνατότητες πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων για σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία αυτοκινήτων στην Ισπανία. Είναι μέλος του ομίλου Volkswagen και έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγοντας το 75% της παραγωγής της σε 72 χώρες. Η SEAT είναι ηγέτης στην αγορά αυτοκινήτου στην Ισπανία και το 2010 o κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 4,7 δισ. ευρώ με συνολικές πωλήσεις 339.500 οχημάτων.

Στις εγκαταστάσεις της εργάζονται 13.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη – Zona Franca, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα IBIZA και LEON, μεταξύ των άλλων μοντέλων της μάρκας. Ο Όμιλος Volkswagen, στην μονάδα παραγωγής στην Palmela της Πορτογαλίας, κατασκευάζει το SEAT Alhambra.

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, απασχολώντας περισσότερους από 900 μηχανικούς, των οποίων οι αρμοδιότητες αποτελούν την κινητήρια δύναμη της καινοτομίας για την Μάρκα που αποτελεί τον νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R & D στην Ισπανία. Επιπλέον, σύμφωνα με την δέσμευση της για την προστασία του περιβάλλοντος, η SEAT αναλαμβάνει να στηρίζει την κύρια δραστηριότητα της στα βασικά κριτήρια της αειφορίας, δηλαδή την μείωση των εκπομπών CO2, την ενεργειακή απόδοση καθώς και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!