ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Fiat, η εταιρία με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη!

fiat-eco-green

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Fiat είναι η μάρκα αυτοκινήτου που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2, στα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2011, με μέση μέτρηση 118,2 g/km (4,9 g/km λιγότερο από το μέσο όρο του 2009).

Το γκρουπ Fiat κατέλαβε την πρώτη θέση ως όμιλος, με 123,3 g/km, μια βελτίωση της τάξης του 2,6 g/km σε σχέση με πέρυσι. Και τα δύο ρεκόρ έχουν πιστοποιηθεί από τη JATO Dynamics, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έρευνας αγοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η διάκριση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα και μια συνεχή βελτίωση: τα τελευταία 5 χρόνια, η Fiat μείωσε τις μέσες εκπομπές ρύπων της κατά 14%, από 137,3 σε 118,2 g/km CO2, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το στόχο που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2015, δηλαδή την τιμή των 130 g/km.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει έμπρακτα τη δέσμευση της Fiat για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανάπτυξης απλών και έξυπνων λύσεων όπως ο κινητήρας TwinAir, ο πιο «οικολογικός» βενζινοκινητήρας του κόσμου, η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως το φυσικό αέριο ή το υγραέριο, ένας τομέας όπου η Fiat πρωτοπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και τέλος η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών όπως το eco:Drive, μια εφαρμογή που προάγει έναν τρόπο οδήγησης πιο υπεύθυνο και φιλικό προς το περιβάλλον και έχει βοηθήσει πολλούς οδηγούς που την χρησιμοποιούν τακτικά να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων σε επίπεδα ακόμη χαμηλότερα.

Όλες οι καινοτομίες της οικολογικής τεχνολογίας της Fiat συμπυκνώνονται στην ονομασία “Air Technologies” που αντιπροσωπεύει τη συνολική εξέλιξη της ίδιας απλής ιδέας-ζητούμενου. Τα τελευταία 20 χρόνια τα “Air Technologies» της Fiat έφεραν επαναστατικές λύσεις στην αγορά του αυτοκινήτου, απλές και ταυτόχρονα με μικρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, διατηρώντας παράλληλα στο μέγιστο την οδηγική απόλαυση που ήταν πάντα ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό των μοντέλων του ιταλικού γκρουπ.

Πηγή: Fiat Auto Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

    1. Υποθέτω πως εταιρίες υπερπολυτελών και super cars θα έχουν το υψηλότερο. Η Bentley Continental me ton 6.0 W12 με 560 άλογα βγάζει 396 γραμμάρια ανά χιλιότρο ενώ η Ferrari 599 GTO 6.0 V12 με 670 πόνια έχει 411 γραμμάρια. Καλά ακούγεται απιστευτο να έχεις ένα αυτοκίνητο και να φτύνε σχεδόν μισό κιλό CO2 για να πας να πάρεις τσιγάρα από το περίπτερο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button