ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Fiat Group, σημαντική συμβολή στη μείωση της εκπομπής CO2 στην Ελλάδα

fiat-500-610x406

Το Fiat Group διακρίθηκε για τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ελλάδα για το 2011 συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της JATO Dynamics, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής δεδομένων για το αυτοκίνητο παγκοσμίως, ο μέσος όρος εκπομπών CO2 των καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα το 2011 μειώθηκε κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκε σε 132,5 g/km το 2011, αντί για τα 142,5 g/km του 2010. Σημαντική ήταν και η μείωση για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, που έφτασε το 6%, με μέσο όρο τα 197,7 g/km, αντί για τα 210,3 g/km του 2010.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή του ομίλου Fiat σε αυτή την εξέλιξη, καθώς ο ιταλικός όμιλος αυτοκινήτων πέτυχε να μειώσει στην Ελλάδα το μέσο όρο εκπομπής CO2 (ισοσταθμισμένος μέσος όρος διαθέσιμων δεδομένων) «αφήνοντας» πίσω τους υπόλοιπους κατασκευαστές επιβατικών αυτοκινήτων. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Fiat για αυτοκίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, η οποία έρχεται ως συνέχεια της διάκρισης για 5η συνεχόμενη χρονιά, ως ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 στα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2011.

Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν βάσει διαθέσιμων στοιχείων για τα επιβατικά και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που ταξινομήθηκαν το 2011 στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα:

  • Το Fiat Group κατέκτησε την πρωτιά κατά το 2011 και στην Ελλάδα με τα επιβατικά αυτοκίνητά του, με μέσο όρο εκπομπών CO2 123,5 g/km, αντί για τα 138,5 g/km που είχε το 2010, μια μείωση της τάξης του 10,8%, πολύ πάνω από το μέσο όρο του 7% που επιτεύχθηκε για το σύνολο των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων.
  • Επιπρόσθετα, μεταξύ των κατασκευαστών επιβατικών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα, η μάρκα Fiat κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 με μέσο όρο 116,2 g/km, σε σχέση με το 129,8 g/km του 2010, επιδεικνύοντας θεαματική μείωση της τάξης του 10,5%.
  • Εξίσου σημαντική ήταν όμως η επιτυχία του ομίλου Fiat και στα ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα, όπου επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των κατασκευαστών, με μέσες εκπομπές CO2 139,9 g/km αντί για τα 162,0 g/km που είχε το 2010. Μια μείωση της τάξης του 13,6%, υπερδιπλάσια δηλαδή από τη μέση μείωση κατά 6% που επιτεύχθηκε για το σύνολο των ελαφρών επαγγελματικών.

Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Group Automobiles Hellas, Paulo Carelli, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για τη Fiat Group Automobiles Hellas κύρια προτεραιότητα είναι η βιώσιμη επιχειρηματικότητα με περιβαλλοντική και κοινωνική δέσμευση, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για την υπεύθυνη ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και η μείωση του μέσου όρου εκπομπών CO2 που πέτυχε ο όμιλος Fiat στη χώρα αντικατοπτρίζει αυτή ακριβώς τη διαρκή συμβολή μας. Τα αποτελέσματα αυτής της σημαντικής έρευνας επιβραβεύουν την προσήλωση της Fiat στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για τη μείωση των ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: Fiat Auto

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!